Kristianstads hemmasvit intakt

Publicerad 2017-11-16

Serieledande Kristianstads otroliga hemmasvit i handbollens elitserie lever vidare. Mot Skövde kom den 54:e raka segern, 39–29, men det såg ett tag ut att sluta helt annorlunda.

För i den första halvleken var det gästerna som var det bättre laget. Kristianstad fick inte försvarsspelet att stämma och Skövde kunde gå in i halvtidsvilan med en 16–14-ledning. I den andra halvleken växlade dock Kristianstad upp, och då fick Skövde svårt att hänga med. Målvakten Leo Larsson började rädda bollar, samtidigt som det mesta gick i mål i offensiven. När Albin Lagergren satte två snabba mål fram till 32–26 med drygt sex minuter kvar att spela var det avgjort.
Resultatet innebär att Kristianstads avstånd ner till tabelltvåan Alingsås, som dock har spelat två matcher mindre, är sex poäng. Skövde ligger på tionde plats.
I torsdagens andra match besegrade Ricoh Karlskrona med 25–22.