Anthony Yigit förlorade VM-matchen

Matchen stoppad efter ett otäcka ögonskadan

Publicerad:
Uppdaterad:
Ivan Baranchyk vann mot Anthony Yigit
Foto: Stephen Lew / X02835
Ivan Baranchyk vann mot Anthony Yigit

SPORTBLADET

Anthony Yigit boxades VM-matchen mot Ivan Baranchyk med totalt igenmurat vänsteröga från rond ett och i sjunde ronden bröt domaren matchen på läkares inrådan.

– Jag förlorade inte för att jag förlorade, säger Anthony.

Som visade att han är en boxare i den absoluta världstoppen.

Det var en brutal match i Lakefront Arena i New Orleans, USA. Hårdslående Ivan Baranchyk sökte ständigt efter knockouten och träffade tidigt hårt under Yigits vänstra öga.

– Jag fick ett hårt slag i första ronden men märkte inte mycket av det. Ögat började att svullna upp men jag var så inne i min grej att jag inte tänkte på det även om det blev värre och värre.

Yigits skada på ögat

”Farligt med en sån skada”

När domaren bröt blev Anthony arg och argumenterade för att han skulle få fortsätta matchen men när Sportbladet pratar med honom innan han ska åka till sjukhus för att få blodansamlingen punkterad och tömd har han tänkt om.

– I efterhand förstår jag att de bröt och att det var bra att de gjorde det. Kanske skulle de ha brutit på en gång. Det är farligt att boxas med en sån skada men när de lät det gå ville jag fortsätta tiden ut.

Ivan Baranchyk slår otroligt hårt för att vara en superlättviktare som bara väger 63,5 kg.

– Han slår hårt som fan, men jag förväntade mig mer. Vissa slag var väldigt hårda, men inte alla. Jag skulle boxas på distans men på distans blev hans svingar farliga så jag klev fram och då började det gå min väg.

Trots att han i praktiken var blind på ena ögat gav Yigit sin motståndare en riktigt tuff match.

– Han gav mig en mexikansk fight. Jag älskar Anthony Yigit, sa segraren och den nye IBF-världsmästaren Ivan Baranchyk direkt efteråt.

”Jag kommer tillbaka”

En mexikansk fight i boxningsvärlden är en match där man tar kampen tå mot tå och växlar slag med varandra och ger och tar smällar hela tiden. Anthony gjorde det och kunde om han inte drabbats av ögonskadan kanske ha manövrerat ut sin motståndare.

– Jag tycker också det, men man får inte tänka för mycket på om och men. Man får ta lärdom av förlusten. När man är på den här nivån och förlorar mot den nye världsmästaren för att man blir stoppad på grund av skada betyder förlusten inte så mycket för fortsättningen.

– Jag kommer tillbaka, säger Anthony Yigit.

Publicerad:

LÄS VIDARE