Publicerad 2015-01-09

Styrkebesked av Sverige på hemmaplan

Anton Halén gjorde fem mål och blev bäste målskytt mot Island.

Om exakt en vecka spelar Sverige VM-premiär mot Island.

Då passade de svenska handbollsherrarna på att vinna över sitt VM-motstånd med 30-24.

– Vi pratade om att göra något vettigt av den här matchen och det tyckte jag verkligen att vi gjorde, säger förbundskaptenen Staffan Olsson i TV12.

Det var ett revanschsuget Sverige som tog emot Island i den sista träningslandskampen på hemmaplan inför nästa veckas VM i Qatar. Efter uddamålsförlusten (23-24) mot Danmark i måndags, blev utgången en annan under fredagskvällen.

Efter att Förenade Arabemiraten sent dragit sig ur VM fick Island platsen i Sveriges grupp. Och bara veckan innan lagen möts i Qatar fick de mäta sina krafter i en träningslandskamp i Kristianstad.

Sverige tog tidigt kommandot i matchen och hade i slutet av första halvlek en 14-8-ledning.

Ryckte i andra

14-8 blev 14-10 i halvtid och 14-12 i början av den andra halvleken. Men sedan fick de drygt 4900 i publiken se en andra halvlek där Sverige fick ordentlig utdelning. Islands försvar hade stundtals svårt med de svenska anfallsvapnen och Sverige lyckades göra 30 mål.

– Vi hade ett helt annat flyt i anfallsspelet än mot Danmark och hade ett bättre flow. Vi blev mer uppblåsta senast, säger Staffan Olsson.

Under helgen spelar Sverige de två sista träningslandskamperna inför VM – då på dansk mark – mot Slovenien och Danmark.

Det svenska laget åker sedan till Qatar på måndag och möter sedan just Island i VM-premiären den 16 januari.

Så sänds handbolls-VM i Kanal 5 och Eurosport 2 - alla tider!