Motorsport

Schumacher vill ta upp kampen med Lewis Hamilton

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

I morgon kan Lewis Hamilton tangera Michael Schumachers rekord.

Det får sonen att ta upp kampen.

– Pappa hade sagt att rekord är till för att slås, säger Mick Schumacher.

– Jag skulle säga att det är upp till mig, när jag tar mig till F1, att slå det igen.

21-åringen som tillhör Ferraris förarakademi hade ett godkänt år i Formel 2 2019, ett år senare har han vuxit i de förväntningar som hans efternamn bär med sig och nu leder han årets mästerskap. I början av september tog han säsongens första seger på Monza i Italien och i Ryssland följde han upp succén genom ta en placering i starten innan han körde om Red Bulls junior Yuki Tsunoda i kampen om segern.

– Det kunde inte ha gått bättre, en bra start, ett snabbt depåstopp, en bra balans i bilen och jag hanterade däcken perfekt, säger Schumacher i ett pressmeddelande.

Schumacher mot titeln

Segern gör att han är på väg mot en titel i Formel 2 och en titel kan mycket väl betyda en plats i Formel 1 2021. Där finns möjligheter hos antingen Alfa Romeo, där Ferrari tillsätter en av platserna med förare från den egna akademin, eller hos Haas F1 som också köper motorer från Ferrari.

– Vi tittar mycket noga på de unga förarna, de är framtiden. På längre sikt är det bättre att investera i unga förare, de kostar mindre och istället kan vi då lägga pengarna på bilen, säger Haas stallchef Günther Steiner till tv-kanalen Sky.

Mick Schumacher vann i Ryssland och leder Formel 2.
Mick Schumacher vann i Ryssland och leder Formel 2.

Mick Schumacher har som målsättning att köra F1 framöver, det har han varit tydlig med ända sedan han vann EM i Formel 3 2018. Under de senaste åtta loppen i Formel 2, som är mästerskapet direkt under F1, har han kört in bland de fem bästa. Vid sex tillfällen har han stått på prispallen.

Nu återstår fem lopp av säsongen, han leder mästerskapet och många ögon riktas nu mot Michael Schumachers son i den röda bilen från Prema.

Mick Schumacher vill till Formel 1

Pappa Michael är tidernas hittills mest framgångsrika F1-förare, han vann sju VM-titlar och 91 GP-lopp under sin karriär. I morgon kan dock Lewis Hamilton tangera de 91 vinsterna eftersom han startar Ryssland GP från pole position och i slutet av året är det troligt att även britten tar sin sjunde VM-titel.

– Just nu är mitt mål Formel 1 och sedan tar vi det därifrån, men självklart vill varje racerförare vara bäst, säger Mick Schumacher enligt motorsporttotal.

– När det finns ett nytt mål vill alla förare uppnå det.

Det är samma inställning som hans pappa hade och Schumi III är positiv till att faderns rekord snart är utraderade.

– Ur familjens synvinkel är det bra, det är bra för sporten, sa han inför dagens lopp till motorsportsporttotal.

– Jag skulle säga att det är upp till mig, när jag tar mig till F1, att slå det igen.

Hamiltons miss i Q2 kan avgöra Ryssland GP - fördel Verstappen

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Lewis Hamilton kan tangera Michael Schumachers rekord

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Formel 2

Mick Schumacher