Sportbladet.se:s Emil Karlsson rapporterade direkt.

TIANJIN. Sverige hade förlorat tre OS-premiärer på raken.

I dag, mot värdlandet Kina, kom den fjärde.

Kina vann öppningsmatchen med 2–1.

Sportbladet.se:s Emil Karlsson rapporterade från Tianjin-stadion – minut för minut.

Matchen slut, 2–1 till Kina: Jahapp, så var den premiären över. Förlust. En tung förlust. Efter en usel start kändes Sverige på gång efter kvitteringsmålet i slutet av första halvlek.

Men Duan Hans skott med knappt 20 minuter kvar drog ner ridån.

Nu kutar jag ner till mixade zonen och återkommer snart med citat på annan plats på sajten.

Tack för att ni följde min direktrapport från Tianjin-stadion.

/Emil

90 min: Fyra tilläggsminuter.

89 min: Hörna Sverige. Seger först på bollen. Men över.

87 min: Gult kort till Rohlin efter en stängning.

83 min: Målskytten Duan Han linkar ut och mottas av ovationer. In kommer Jiahui Lou. Sverige byter också, tredje och sista bytet. Therese Sjögran ut, Johanna Almgren in.

82 min: Nu osar det kring Lindahl i det svenska målet. Men Sverige reder ut stormen. Full fart framåt, håll tätt bakåt!

80 min: Schelins skott borrar sig mot bortre stolpen, men.. Utanför... Den efterföljande hörnan blir halvfarlig. Inget mål.

79 min: Nä, det här ser inte bra ut. Oväsendet på läktarna är öronbedövande och kinesiskorna verkar ha fått ny energi av målet. Kom igen nu Vickan, Landström eller vem fan som helst. Trolla med knäna. Gör mål!

75 min: Sverige har gjort två byten. Josefine Öqvist och Nilla Fischer ut. Linda Forsberg och Jessica Landström in.

72 min: 2–1 till Kina! Dandan Wang spelar fram Yuan Xu som håller ifrån sig Rohlin och spelar tillbaka till Duan Han. Skottet med vänstern går i en båge och seglar in till vänster om Hedvig Lindahl. Ajajaj. Duan Han ligger kvar med kramp, men den smärtan kan hon nog ta...

70 min: Lotta Schelin är nära att ta sig igenom. Men Weng bryter.

65 min: Victoria Svensson jobbar fram en hörna. Men den blir ofarlig.

58 min: Josefine Öqvist fixar en hörna som blir resultatlös. Publiksiffran offentliggörs. 37 000 nånting... Hörde inte riktigt. Therese Sjögran tacklar Zhou som blir liggande utanför planen.

57: Jaha, ett kinesiskt byte. Zhang ut och Wang in. Om ni undrade.

56 min: Avbytarna kallas tillbaka till bänken. Svenska byten på gång? Det är oerhört kvavt här inne, så varför inte.

54 min: Nilla Fischer får ett läge efter ett vackert anfall. Men skottet går högt över.

51 min: Publiken försöker på bästa sätt att mana fram sitt lag. Men nu tycker jag att Sverige står emot på ett helt annat sätt än i första halvlek.

50 min: Duan Han tar sig in från kanten och skjuter... Utanför! Alla lösa går om.

47 min: Kanske borde även jag bytas ut. Det var tydligen inte Wei Pu som gjorde Kinas mål, utan Yuan Xu. YUAN XU!

Andra halvlek är igång: Spontant tycker jag att det har sett ganska bra ut på slutet. Men Frida Östberg har haft det tungt och borde kanske bytas ut. Samtidigt ska inte allt skyllas på henne. Josefine Öqvists defensiva insats är lika med noll.

Paus:

Kort paussnack med Marika Domanski Lyfors. Här är hennes analys:

– Sverige blev lite överrumplade i början och gav kinesiskorna lite för mycket tid. Det straffade sig. Men sedan har vi jobbat oss in i matchen och sätter bra press. Det känns bra och jag tror att vi kommer att avgöra i andra halvlek.

# Sverige vinner?

– Oh, ja.

# Berodde den usla starten på publiktrycket och nervositet, tror du?

– Kanske. Man blev väl lite stressad av att Kina tog kommandot direkt. Men nu tar vi det här!

Paus: Frida Östberg avslutar halvleken med en ny tabbe. En positionsmiss följt av en misslyckad nedtagning renderar sånär i ett kinesiskt mål. Men Hedvig Lindahl är snabbt ute och avvärjer. Puh! Nu ska jag ta en pisspaus och ett snack med Marika så hörs vi i andra halvlek.

42 min: Tystnaden la sig över Tianjin-stadion efter målet och det var längesen jag uppskattade tystnad så mycket. Men nu har publiken hämtat sig från chocken, hittat röstresurserna och vrålar för full hals igen. Ett svenskt mål till, tack!

38 min: 1–1! Lotta Schelin! En rensning längs högerkanten från Hedvig Lindahl letar sig fram till Victoria Svensson som uppfattar situationen blixtsnabbt. På ett tillslag spelar hon in bollen i mitten, efter marken. Lotta Schelin rundar målvakten och placerar in bollen i mål, via stolpen.

35 min: Kina är nära att slinka igenom. Men puh, det blir avblåst för offside.

34 min: Josefine Öqvist fullföljer en närkamp på kinesiska målvakten Yannu Zhang, som blir liggande. Ser inte ut att vara så farligt och målvakten är nu på benen igen.

33 min: Jag är ledsen att säga det, men jag är orolig varenda gång kinesiskorna kommer på Frida Östbergs högerkant.

31 min: Tungt skott av Victoria Svensson. Men tyvärr rakt på målvakten.

29 min: Mycket fram och tillbaka nu utan att mycket händer. Sverige kanske är på väg att hitta rätt. Lotta Schelin skakar fram en frispark i farligt läge. Men Sara Thunebro skjuter bollen upp på fjärde våningen.

20 min: Trycket på arenan är enormt. Nästan 60 000 kineser vrålar vid varje bollkontakt. Svenskorna måste snabbt som fan få bort nervositeten. Många onödiga felpass så här långt.

18 min: Wei Pu får ett kanonläge efter att Kina återigen tagit sig runt på Sveriges högerkant. Skottet ur bra läge går hööögt över.

14 min: Victoria Svensson spelar fram Lotta Schelin – som blir stängd av försvararna. Ingen åtgärd från koreanska domaren Eun Ah Hong.

12 min: Thomas Dennerby har beordrat avbytare att börja värma upp. Samtidigt tar sig Yan Xu in från kanten och avlossar ett skott – men som tur är utanför. Men Frida Östberg måste ligga på tätare i det läget.

8 min: Victoria Svensson frestar med ett skott. Men rakt på målvakten.

6 min: 1–0 till Kina! Misslyckad rensning av Frida Östberg. Ett distansskott från Na Zhang tar i stolpen. Wei Pu, i något som ser ut att vara ett misstänkt offsideläge, petar in returen. Usel start. Svenskorna verkar skärrade av det massiva publiktrycket.

5 min: Hörna från höger för Kina. Farlig nick. Men Hedvig Lindahl tippar bollen över.

3 min: Marika Domanski Lyfors sitter några stolar bort från mig på läktaren. Ska höra med henne i paus hur vi ska luckra upp den kinesiska muren. Inga chanser så här långt. Inte vad jag har uptäckt i alla fall. Jag har ju suttit och skrivit laguppställning...

Sveriges laguppställning: Hedvig Lindahl – Frida Östberg, Sara Larsson, Charlotte Rohlin, Sara Thunebro – Josefine Öqvist, Therese Sjögran, Nilla Fischer, Caroline Seger – Lotta Schelin, Victoria Svensson.

Strax före match: Grumt oväsen efter Kinas nationalsång. Det här blir åka av. Ledsen att jag var lite seg att komma igång, men tekniken har strulat en hel del. Hoppas att det ska funka. Nu kör vi! Återkomme snart med Sveriges laguppställning.

15 min före match: Ja då, var man på plats på Tianjin-stadion. Äntligen, skulle man kunna säga. Efter en hel del problem, som jag kan berätta om senare, ska jag alltså guida er genom Sveriges OS-premiär mot värdlandet Kina.

Stadion kokar, jag också, och nyss hände en något sjuk grej. Reporterkollega Petra Thorén snappade upp att Marika Domanski Lyfors tvingades lämna den vanliga läktaren och uppsöka pressläktaren för att uppståndelsen blev för stor. Den förre svenska- och kinesiska förbundskaptenen är tydligen omåttligt poppis i Kina.