”Jag kommer göra honom illa”

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Två vinster på TKO på de historiska galorna i Stockholm i somras.

Zvonimir Kralj tar stormsteg mot att bli den första mästaren i lätt tungvikt i Brave Combat Federation.

På torsdag 19 november kan du se honom i galan Brave 45 exklusivt med Sportbladet Plus.

Zvonimir Kralj mot Fatih Aktas på Brave 40.
Foto: Daniel Schälander
Zvonimir Kralj mot Fatih Aktas på Brave 40.

Galan Brave CF 45 sänds exklusivt på Sportbladet för alla med Plus torsdag 19 november – sändningen startar 14.00.


– Har du suttit i fängelse någon gång?

Så svarar det svenska stjärnskottet Zvonimir Kralj, 29, på frågan hur han har det i Bahrain, där han ska fajtas på torsdag på Brave CF 45. Det är strikta karantänsregler som gäller, då det kommer tillresta fajters från hela världen, samtidigt som en andra smittovåg drar in över alla kontinenter.

På Brave 45 ska fajters från 17 olika länder delta och man har redan fått ersätta en fajter i galans main event, som smittats av covid-19.

Kralj och hans team landade i Bahrain i lördags och får, när vi pratar med honom under tisdagen, fortfarande inte lämna hotellet, trots flera negativa provsvar.
– Jag testade mig igen för tjugo minuter sedan och får bara gå till gymmet här på hotellet tills det nya provsvaret kommer, säger Kralj.

På Brave 45, i Bahrain kliver ”The Croatian Sensation” in i buren igen efter sin succé i somras, då organisationen hade två galor i Stockholm. På Brave 39 tog Kralj först sin femte raka seger när han besegrade Samir Sadoun i första ronden och bara en vecka senare besegrade han Fatih Aktas på Brave 40. Båda galorna sändes exklusivt med Sportbladet Plus.

”Jag kommer göra honom illa”

Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd, i Mohamed Said Maalem från Algeriet. Även han har, likt Kralj, ett starkt facit med fem raka segrar inför fajten på torsdag. Den senaste mot Todd Stoute på Brave 33 i december 2019. Dock har Said Maalems vinster kommit i olika organisationer, så det är svårt att veta exakt vilken nivå han är på. Men det är inget som oroar Kralj.

– Jag har inte sett så mycket, men jag är mycket bättre på alla plan. Var vi än hamnar så kommer han bli skadad. Jag kommer göra honom illa. Det är han som ska kolla på mig, och lära sig.

Brave är ett stort skyltfönster för fajters som vill nå de största organisationerna i världen, UFC och Bellator, och Kralj närmar sig drömmen.

Foto: Steve Bonhage
Matchen mot Fatih Aktas på Brave 40.

– Jag fick erbjudande ifrån Bellator efter min andra fajt i Stockholm. För mig var det en chock. Från att ha 5–3 i record till att gå till 7–3 och sen få så stora möjligheter. Det var stort för mig, och en vändning i min karriär.

Erbjudandet gällde en match mot Italienska MMA-legendaren Alessio Sakara som tidigare tävlat i UFC. Men Kralj tvingades tacka nej på grund av skada.

Jobbar i hamnen

29-åringen har två jobb vid sidan av fightingkarriären. Han tränar på GBG MMA i Göteborg och jobbar dygnsvis på ett behandlingshem samt i hamnen med att parkera bilar som ska exporteras från Sverige. Två jobb som han tagit ledigt från senaste månaderna för att fajta sig till ett proffskontrakt i antingen Brave, eller en annan organisation.

– Allt beror på pengarna, jag har ju två jobb och två barn. Hyran ska betalas, barnen ska ha mat på bordet och pengarna måste in. Sen ska jag träna på det också, så det beror på var pengarna finns. Men självklart är drömmen UFC.

Kralj är inte kontrakterad av organisationen utan tävlar på ett s.k ”fight-by-fight”-avtal. Brave combat federation är en organisation som växer så det knakar, och Kralj är en av deras mer populära fajters i lätt tungvikt. Någon titel i Kraljs viktklass, finns inte ännu, men Brave CF blir större för varje gala och ett tungviktsbälte kan introduceras under 2021. Ett bälte som svensken har siktet inställt på.

– Jag är en av få fajters som är med från början i viktklassen och det kommer hända grejer där nästa år. Jag ligger bra till.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Anton Turkalj, träningspartner och konkurrent i Brave.

Kan möta bästa vännen om titeln

En annan som ”ligger bra till” är Kraljs träningspartner och bäste vän Anton Turkalj, 24, som tävlar i samma viktklass och även han är ett hett namn inom Brave. Turkalj är obesegrad med sex raka vinster som proffs. De båda har imponerat stort inom organisationen och ett scenario som skulle kunna bli verklighet, är en titelmatch mellan de båda svenskarna.

– Det har diskuterats att vi ska göra det. Det blir ju en lite konstig grej. Jag är inte den som tackar nej och är öppen för allting. Men vi är nästan som bröder. Våra tränare skulle nog inte acceptera det. Även om vi är tillräckligt dumma för att göra det, så tror jag kanske inte att det kommer hända.

Den som såg Brave CF 44 på här på Sportbladet den 5 november fick se titeln i lättvikt där mästarbältet fick byta ägare. Amin Ayoub tog över titeln efter en brutal knock av Cleiton ”Predator” Silva i galans huvudmatch.

Om Zvonimir ”The croatian sensation” vinner på torsdag tar han flera jättekliv mot att bli den första mästaren i sin viktklass.

Galan Brave CF 45 sänds exklusivt på Sportbladet för alla med Plus torsdag 19 november – sändningen startar 14.00.


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN