Bjöd på kross efter dubbla matchstraff

Publicerad 2024-03-16

Första perioden var inte ens färdigspelad Västerviks fjärdefemma blev två spelare fattigare – det efter hemmalaget dragit på sig två matchstraff.

Ändå bjöd laget på målshow.

– Det gör lite ont att komma hit att spela, säger Västerviks Hugo Gabrielson.

Ja, det var minst sagt en grinig tillställning mellan Västervik och Östersund under lördagen.

Med drygt två minuter kvar av inledningsakten fick hemmalagets Elias Ulander lämna isen efter en crosschecking i ansiktet på Jere Jokinen. En aktion som ledde till fem plus game för Västerviksspelaren.

Östersund fick då spela fem minuters powerplay – för andra gången i matchen.

– Det ska vara grinigt i ett kvalspel. Det är en av våra styrkor tycker jag, vi ska vara jobbiga att möta, säger Hugo Gabrielson till TV4.

Fick hjälpas av

Kvällens första matchstraff kom nämligen redan efter tre minuter. Det när Östersunds Sebastian Benker åkte på en tryckare från Västerviks Elias Sjöström och på så sätt fick Sjöströms armbåge i ansiktet. Östersundsforwarden verkade ha blivit rejält snurrig av smällen och fick sedan hjälpas av isen in i båset.

Efter videogranskning fick Sjöström lämna utvisningsbåset för att vandra in till omklädningsrummet. I det efterföljande numerära överläget tog sedan gästerna Östersund ledningen i matchen.

Tog ledningen

Matchstraffen till trots. Västervik vände sedan matchen till 2-1 och efter att ha klarat av den andra femminuteraren i med en man minde lyckades hemmalaget även utöka till 3-1.

– Vårat boxplay sjukt bra. All eloge till de som spelade där, Ponta (Pontus Eltonius) där bak gör en grym match, säger Gabrielson.

Västervik vann till sist med 6–2. Det fastän laget dragit på sig 68(!) utvisningsminuter. I och med vinsten leder Västervik 2-1 i matcher. Serien avgörs i bäst av sju.