EM i fotboll 2021

Utredningen – så blir Sverige slutspelsklara i kavaj

Sverige kan bli klart för åttondelsfinal redan i kväll

Av: 

Cesar Fältskär

SPORTBLADET

Poäng, målskillnad och turliga resultat.

Komponenterna är många, men Sverige kan i kväll bli slutspelsklara i kavaj.

Detta behöver gå Sveriges väg.

Sverige står i skrivande stund på fyra inspelade poäng och ett plusmål. Men beroende på resultaten i kvällens matcher kan faktiskt Sverige bli slutspelsklara – redan innan den avslutade gruppspelsmatchen mot Polen.

Men det är lite som behöver studsa rätt för svensk del. Under kvällen avgörs grupp B och C, och där behöver man att ett antal resultat går Sveriges väg.

Vi kan börja med att bocka av grupp C. Ukraina och Österrike fick inte spela oavgjort, då varsin poäng hade tagit lagen upp på fyra poäng. Men tack vare Christoph Baumgartner vann Österrike med 1–0 och Ukraina komme stanna på tre poäng. Det betyder att Sverige vid förlust mot Polen ändå inte kan falla bakom dem i kampen om att gå vidare som en av de fyra bästa grupptreorna.

Finland eller Ryssland måste förlora

Klockan 21.00 avgörs grupp B där Ryssland och Finland är intressantast ur svensk synvinkel. De möter Danmark respektive Belgien. Så länge inte Ryssland och Finland vinner sina matcher är Sverige redan ikväll klara för slutspel som minst en av de fyra bästa grupptreorna.

Men detta är om Blågult skulle bli grupptrea. Sverige har fortfarande stor chans att vinna gruppen vid vinst mot Polen, och får isåfall ett lättare motstånd i åttondelsfinalen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Guide: De kan Sverige få möta i åttondelsfinal · Så utses bästa treorna

Sverige kan nå åttondel i EM redan i kväll.
Publisert:

LÄS VIDARE

Avslöjar: Sveriges startelva mot Polen

ÄMNEN I ARTIKELN

EM i fotboll 2021

Fotbolls-EM

Herrlandslaget i fotboll

Finlands herrlandslag i fotboll