Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2009-12-22

Norrköping vann mot Södertälje

Två blev tre. Norrköping vann även säsongens tredje möte med Södertälje, 95–84.

– Vi gjorde det vi behövde göra, sade tränaren Kelly Grant till Viasat.

I säsongens första möte visade Norrköping att det var klasskillnad mellan lagen då de vann med 93–73. Poängdifferensen i den andra matchen var nästa lika stor, 90–77 till Norrköping.

Det var omgång tolv.

På tisdagen var det tredje gången som lagen ställdes mot varandra. Då var det elva matcher och 45 dagar sedan förra mötet. Under den tiden fick Södertälje igång spelet, tog tre raka vinster och klättrade till en slutspelsplats.

Men mot serieledaren Norrköping hade inte formtoppade Södertälje mycket att sätta emot. Trots en poängs ledning efter den första perioden tappade de allt i andra, då hemmalaget enkelt vände underläge till ett försprång på 14 poäng efter bara tre minuter.

– Det var inte bra. Det går inte att gå in och inte vara mentalt förberedd. I den form som Norrköping är i måste vi stoppa dem defensivt, det klarade vi inte av, sade tränaren Torbjörn Gehrke.

Trots att Norrköping tog en komfortabel seger, 95–84, var inte Grant allt för belåten med sitt lag.

– Det var lite för många misstag och vi spelade inte som ett lag, sade han.

Basketligans andra två topplag tog även de var sin seger. Plannja–Uppsala, 74–60, Sundsvall–Gothia, 87–75.