Inte nog med att laget besegrade ärkerivalen Vänersborg med 6-3.

Nu är man även nya serieledare.

Efter Sandvikens chockförlust mot Tillberga i onsdags hade Villa Lidköping under kvällen chansen att gå upp i ensam serieledning i bandyns elitserie.

För det krävdes vinst i säsongens första derby borta mot seriefyran Vänersborg.

Inspirerad av de 3 658 åskådarna i Vänersborg Arena var det hemmalaget som trampade gasen i botten inledningsvis.

Men trots att Emil Viklund gav Vänersborg ledningen på hörna stod det 1-1 i paus.

Svängig andra halvlek

Om första halvlek var tajt, målsnål och tillknäppt tog matchen rejäl fart i den andra akten.

I 47:e minuten förvaltade Vill Lidköpings Johan Esplund en enorm bjudning av Vänersborgsmålvakten David Borvall och satte för första gången bortalaget i förarsätet.

Då kontrade istället Vänersborg med två mål inom loppet av sju minuter. Trots det var det ändå Villa Lidköping som skulle få det sista ordet i matchen.

Med kvarten kvar kvitterade Tim Persson till 3-3 och tio minuter senare kom matchavgörandet genom Martin Johansson.

På tilläggstid gjorde Villa Lidköping ytterligare två mål fram till slutresultatet 6-3.

Laget har nu inlett säsongen med fyra vinster och en oavgjord och leder serien med en poäng före Sandviken.