Modos sköna revansch – efter Williamssons TV-räddning

Publicerad 2021-12-18

Mardrömsmatch i går borta mot Björklöven då MoDo förlorade med 3–7.

I hemmamötet blev det däremot en revansch som heter duga. Modo vann med stabila 7–1 – efter målvakten, Tex Wiliamssons, superräddning.

– Jag rankar nog den räddningen väldigt högt, säger han om räddningen.

I går vann Björklöven med 7–3. När rond två spelades i Hägglund Arena så var det ett pånyttfött Modo som inte såg skakade ut överhuvudtaget.

Men det blev ingen smakstart för hemmalaget.

MoDo hade en puck som dansade på mållinjen, Björklövens lagkapten, Fredric Andersson fick undan pucken, precis på mållinjen. ”Löven” vände och William Eriksson vispade upp matchens första mål på ett fint sätt.

Superminut bakom vändningen

I slutskedet av den första perioden kom kvitteringen. Riley Woods satte pucken i power play.

Modo var inte klara.

Björklöven drog på sig ytterligare en utvisning och bara 25 sekunder efter kvitteringen så satte David Bernhardt ledningsmålet. Det blev även förutsättningarna inför andra perioden.

”Skönt att göra den räddningen på hemmaplan”

Modo fortsatte trycka på. Filip Hasa utökade ledningen till 3–1 tidigt i andra perioden. Perioden fortsatte med bra intensitet och matchen präglades av hårt spel, vilket hemmafansen uppskattade.

Matchens räddning stod hemmamålvakten, Tex Williamsson för. Efter halva andra perioden fick Gustav Possler ett gyllene läge att reducera men hans direktskott satt perfekt i Williamssons plockhandske.

Räddningen hamnar definitivt i kategorin ”TV-räddning”.

– Ja, det var en skön räddning att göra. Jag rankar den väldigt högt. Det är extra skönt att göra den på hemmaplan också. Sedan var det i ett viktigt läge. Istället för 3–2 så blev det 4–1 lite senare, säger Tex Williamsson.

Riley Woods utökade ledningen till 4–1 genom Riley Woods, återigen i power play.

Riley Woods gjorde hattrick.

Tremålsskytt i sköna revanschen

Pontus Näsén utökade ledningen. Återigen i power play, vilket var hemmalagets tredje mål i power play.

På tal om tre. Det var så många mål Riley Woods gjorde i matchen när han utnyttjade ett försvarsmisstag i mitten av den tredje perioden och satte 6–1. Utöver de tre målen så samlade Woods ihop två assist i matchen.

Mikkel Aagard satte spiken i den berömda kistan när han satte 7–1 och krossen i revanschmatchen var ett faktum.

– Vi gjorde en väl genomförd match. Vi spelade på vårt momentum och vi var väldigt revanschsugna efter gårdagens förlust. Nu är vi med bra i toppen och julfirandet blir lite roligare nu.