Klar seger för Sverige i EM-genrepet

Publicerad 2020-11-29

Linn Blohm jublar efter ett av sina mål när Sverige slog Ungern i genrepet inför EM i Danmark, som startar på torsdag.

Sverige tog en skön seger i genrepet inför handbolls-EM i Danmark. Det blev 31–25 mot Ungern i den andra av helgens landskamper i Trollhättan.

Elin Hansson på vänsterkanten, som kom in sent i EM-truppen, gjorde fyra mål.

Efter lördagens förlust med uddamålet ville Sverige gärna vinna den andra matchen mot Ungern.

Det blåklädda hemmalaget började också bra denna gång, med 6–2 efter åtta minuter och 9–5 i mitten av första halvlek.

Men Ungern höjde sin nivå, och i paus var Sveriges ledning bara 12–11.

Jessica Ryde vaktade Sveriges mål i första halvlek, och gjorde det bra. Hon berömmer sina lagkamrater:

”Bara nice”

– Det är ett sjukt aggressivt försvar Det blir lätt att läsa skotten som kommer. Och sen gör vi mål framåt, så det blir bara nice energi, säger Jessica Ryde till SVT i paus.

Sverige var hetast från start även i andra halvlek och ryckte till 17–12. Ungern knappade in lite, men sedan drog Sverige ifrån.

Vänstersexan Elin Hansson från Skuru, som kom in sent i EM-truppen, var en av Sveriges bästa målskyttar med fyra fullträffar.

Därmed skärps konkurrensen om EM-biljetterna. 19 spelare har varit med på lägret och landskamperna i Trollhättan. Bara 17 får åka med till mästerskapet i Danmark.