Publicerad 2012-12-07

Strömstedt bäst bland damerna

Bergman sjua i Hochfilzen.

Carl Johan Bergman blev sjua och bäste svensk i världscupsprinten över 10 kilometer i skidskytte i österrikiska Hochfilzen på fredagen.

Bergman missade ett skott i stående skyttet och det kostade en pallplats. Bergman var 27,4 sekunder efter segrande tysken Andres Birnbacher.

Fredrik Lindström sköt rent, men blev ändå slagen av Bergman med tio sekunder och blev tolva.

Birnbacher vann

Björn Ferry hade en bom och åkningen var inte heller hundraprocentig. Han slutade på 32:a plats, drygt en minut efter segraren.

Birnbacher vann knappt, fyra tiondels sekund före den franske världscupregenten Martin Fourcade, och trea kom slovaken Jakov Fak. Både Fourcade och Fak hade till skillnad mot Birnbacher en bom.

Bästa hittills för Strömstedt

I damernas sprintlopp över 7,5 kilometer spräcktes norskan Tora Bergers segersvit i världscupen från premiärtävlingarna i Östersund. Berger kom trea bakom segrande vitryskan Darja Domratjeva och finländskan Kaisa Mäkäräinen. Alla hade varsin bom.

För svensk del gladde Anna-Karin Strömstedt med sin bästa placering hittills i världscupen. Hon missade ett skott och kom på tolfte plats, 53,4 sekunder bakom Domratjeva. Tidigare hade Strömstedt en 15:e-plats från jaktstarten i Oslo i våras som bästa placering – och just jaktstart är det som gäller på lördagen.