SK Gaming segrare i ”Lol” på Dreamhack

Publicerad 2013-11-30

SK Gamings nya laguppställning tog hem ”League of legends”-segern på Dreamhack Winter 2013.

Men det krävdes tre tuffa matcher mot polska Kiedys Mialem Team.

Det var ett hungrigt SK Gaming som kom till Jönköping. Efter besvikelsen på IEM i Köln förra veckan hade de bara ett mål: vinst.

Gruppspelet klarade sig SK igenom utan större problem, men semifinalen började desto sämre.

Kom igen starkt

De förlorade den första matchen mot danska Intellectual Playground, men kom igen starkt, och vann match två och tre väldigt övertygande.

I finalen såg det åter mörkt ut. Även här tappade SK den första matchen, och det såg länge mörkt ut i match två. Men tack vare Adrian ”Candy Panda” Wübbelmanns utmärkta Vayne och Simon ”fredy122” Paynes starka Shyvana vände laget och kvitterade.

Vann 70 000 kr

Den sista matchen började bättre – 20 minuter in hade Dennis ”Svenskeren” Johnsen redan fått fyra kills på sin Lee Sin. Ett försprång som Kiedys Mialem Team inte lyckades komma ikapp. Efter ytterligare tio minuter ledde SK med 13–3 i kills och över 14 000 i guld.

SK Gaming tar som vinnare hem 70 000 kronor, och har visat att deras nya laguppställning är någonting att räkna med.