Publicerad:
Uppdaterad:

Frillkammare först att nå elitseriefinalen

Av: Sebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:

Gävlelaget Frillkammare blev överkörda på den första kartan.

Sedan började de en tung vändning, och är nu det första laget som är klart för den historiska elitseriefinalen.

– Det känns jättehärligt, säger Soren "SQren" Sadegi till Sportbladet efter segern.

Gävlelaget Frillkammare, som hade ett stort stöd på Inferno Online i Stockholm, fick en tung start på den första semifinalen i elitserien. Lilmix från Göteborg visade upp ett imponerande försvar på Mirage och i halvtid hade laget en 12–3-ledning.

– Vi lyckades hålla igång humöret och skratta ändå, vilket vi inte göra när vi spelar hemma kan jag säga, säger Frillkammares Soren "SQren" Sadegi till Sportbladet.

Frillkammare såg ut att få en sista livlina i pistolrundan med ett stort övertag, men i stället så släckte Lilmix-spelaren Wolfy, som ensam kvar mot tre, det sista hoppet. Slutresultatet på den första kartan skrevs till 16–4, en förkrossande seger för Göteborgslaget på dess starkaste karta.

Blev jämnt drama

De skulle därmed behöva vinna på den egna kartan Inferno, och Gävlelaget skulle också få den start man önskade sig. Laget hade snabbt en 7–1-ledning och visade högljutt sin lycka efter den tunga första kartan. Trots flera jämna rundor så hade de en 11–4-ledning i halvtid.

Men Lilmix började ta sig tillbaka, och vann fem raka rundor. Ett extremt jämnt drama följde, men Frillkammare höll tillbaka och kvitterade matchen.

– När det stod 5–0 så tänkte jag att vi ska 16–0:a de här. Men det brast lite på andra sidan, och blev lite tungt, säger SQren.

Den avgörande kartan Train började även den oerhört jämnt, men i den andra halvleken så tog Gävlelaget Frillkammare över som CT-sida.

De stängde till slut igen helt och vann semifinalen, och är därmed det första laget att nå den historiska finalen.

Nu ser Soren "SQren" Sadegi fram emot finalen, och har ett önskemotstånd.

– Jag hade föredragit att möta Granit, för de är taktiska, vilket fungerar bra för oss för att vi också är taktiska. Lotb är också taktiska, men de skjuter mycket hårdare och spelar mycket på sitt aim. På så sätt har vi enklare att spela mot Granit.

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: