Sent mål räddade Kamerun

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-17

Idrussou nickade in segermålet

Det svängde när Kamerun och Zambia ställdes mot varandra i Afrikanska mästerskapen i fotboll på söndagen. Zambia tog en tidig ledning och höll den vid liv ända fram till 68:e minuten när Geremi lyckades kvittera. Sedan följde en intensiv och målrik kamp.

Inters anfallsstjärna Samuel Eto'o satte 2-1 för Kamerun i 72:minuten. nio minuter senare kvitterade Zambias lagkapten Christopher Katongo på straff till 2–2. Avgörande kom i 85:e minuten när inhopparen Mohamadou Idrussou nickade in 3–2.

I den andra gruppmatchen tog Gabon ett stort steg mot kvartsfinal när det spelade oavgjort, 0–0, mot Tunisien.

Tunisien, som vann mästerskapet 2004, har bara lyckats skrapa ihop två poäng på två matcher och ser ut att få åka hem efter gruppspelet.

Förutom söndagens matcher kretsade mycket kring Ghanas stjärna och tillika Chelseas mittfältare Michael Essien som skadade knät i samband med en träning. Han riskerar nu att missa sista gruppmatchen mot Burkina Faso på tisdag. De fyrfaldiga mästarna Ghana behöver en vinst för att undvika att bli utslagna.

– Michael råkade ut för en skada i höger knä efter en kollision med ett par lagkamrater på träningen. Han togs till ett lokalt sjukhus för en skanning och vi får veta resultatet imorgon, då har vi en klarare uppfattning om han kan spela, säger Ghanas talesman Randy Abbey.