Hammarby gick upp på andra plats i superettan

Hammarby höll emot i streckstriden tack vare en mittfältare.

I första halvlek dundrade Andreas Dahl en frispark i ribban.

I andra sänkte han siktet och sköt hem en viktig poäng.

Fjolårets möte var superettans märkligaste match. I sista omgången stod det 0–0 i slutet av mötet mellan Ängelholm och Hammarby, vilket var ett värdelöst resultat för båda lagen. Så Hammarby satsade allt framåt för att göra målet som säkrade nytt kontrakt. De mötte ett lika dåroffensivt Ängelholm som försökte skjuta sig till allsvenskan.

Efter floder av kontringar och superchanser avgjorde Hammarbys Sebastian Bojassén i minut 95.

Hammarby upp på andra plats

Jämfört med den bataljen var dagens möte mer avslaget. Det betyder inte att chanser saknades.

I första halvlek glänste lagen vid varsin frispark. Andreas Dahl saftade på från 25-30 meter, men bollen gick i ribban. När Ängelholm fick chansen lyfte Robin Staaf in i straffområdet till Robin Simovic som nickade ner i gräset och i mål. 20 minuter in i andra halvlek fick Dahl en ny möjlighet. Frisparken var från vänster, men han sköt lågt med högern mot bortre hörnet. Ängelholmsmålvakten Matt Pyzdrowski agerade svagt och var långt ifrån att rädda långskottet.

1–1 stod sig, vilket gör att Hammarby glider om Halmstad och ligger tvåa i superettan. Men framför allt håller de Ängelholm bakom sig. Skåningarna är fyra och hade vid seger tagit över andraplatsen.