Bayern vidare efter chockstart

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-03-07

Roy Makaay satte 1-0 – efter tio sekunder!

Tio sekunder Bayern München gjorde 1-0 på Real Madrid efter bara tio sekunder. Roy Makaays mål är det snabbaste i Champions League–historien.

Snacka om chockstart.

Bayern München gjorde 1-0 på Real Madrid – efter tio sekunder.

Det blev tillslut 2-1 – och Bayern München är vidare till kvartsfinal.

Bayern München låg pyrt till inför returen mot Real Madrid i Champions League.

I tio sekunder.

Rekordmål

Sedan hade holländaren Roy Makaay gjort 1-0 för tyskarna.

Real Madrid gjorde avspark men Roberto Carlos slarvade med bollen, Salihamidjic högg direkt och snodde bollen, passade till en stekhet Roy Makaay som rullade in 1-0.

Målet är det snabbaste i turneringens historia. Tidigare hade brassen Gilberto rekordet – satt för Arsenal i en match mot PSV Eindhoven 2002.

Allianz Arena i München exploderade i ett rödvitt hav.

Real Madrid repade sig aldrig riktigt efter kallduschen och problemen växte när Capello tvingades byta ut mittfältskuggen Emerson på grund av skada i den första halvleken.

Bayern München spelade med ett helt annat go i laget jämfört med tidigare den här säsongen och skapade flera bra chanser.

Reducerade på straff

Med 25 minuter kvar kom nästa kalldusch.

Brassen Lucio knoppade in 2-0 för Bayern München på hörna.

Eftersom den första matchen i Madrid slutade 3-2 till Real behövde spanjorerna göra två mål för att ta sig vidare.

Det blev bara ett.

Med drygt sju minuter kvar att spela slog Ruud van Nistelrooy in reduceringen på en tveksamt dömd straff.