Sverige imponerade mot Serbien – vann med 3–1

Sverige är klart för semifinal i U21-EM.

Efter en drömstart sänkte svenskarna Serbien med 3–1.

– Helt fantastiskt, säger Rasmus Elm till TV4.

Det var upplagt för en rysare. Sverige behövde ”bara” oavgjort för att nå semifinal, medan Serbien var tvunget att gå för seger.

Men spänningen i Malmö dog illa kvickt.

Efter 15 minuters spel hade Sverige fått en drömstart – och ledde med 2–0.

– Det passade oss perfekt. Vi kunde spela på ett annat sätt. Det kändes bra och skönt, säger Rasmus Elm.

Straffmål

Marcus Berg skickade in 1–0 efter bara sju minuters spel, framspelad av Emir Bajrami.

Elfsborgs mittfältare låg bakom även 2–0-målet. Bajrami drev in i straffområdet och revs ned. Om det var straff går att diskutera, men Marcus Berg var iskall när han rullade in 2–0.

Serbien reducerade sedan 1–2 på hörna, men Sveriges replik kom direkt. Rasmus Elm frispelade Ola Toivonen, som elegant chippade in 3–1-målet.

England i semi

I slutsekunderna av den första halvleken fälldes Emir Bajrami och Serbiens Tomovic visades ut.

Sverige kontrollerade händelserna i den andra halvleken och när sedan Serbien fick ytterligare en spelare utvisad – Petkovic i den 69:e minuten – var matchen naturligtvis över.

– Fantastiskt. Nu har vi nått vårt mål, som var semifinal, säger Ola Toivonen till TV4.

I den semifinalen väntar England, som vann den andra gruppen. Semifinalen spelas på fredag.