Viktor Gyökeres hade inte gjort mål på fem matcher.

Hans längsta måltorka i sitt klubblag Sporting.

Då klev han fram och blev tvåmålsskytt mot Vitória.

Viktor Gyökeres har skämt bort Sporting-supportrarna med sitt målskytte under säsongen.

Men han gick in i mötet mot Vitiória med en liten måltorka bakom sig då han inte gjort mål på fem raka matcher för klubben.

Senast svensken nätade var i den där storförlusten i landslaget mot Portugal för exakt en månad sen.

Viktor Gyökeres.

Blev tvåmålsskytt

Men under söndagskvällen skulle ”måltorkan” brytas. Gyökeres blev först fint framspelad av Pedro Goncalves till 2–0-målet i matchen på tilläggstid i den första halvleken.

Bara fyra minuter in i andra halvlek utökade han sin målskörd till två i matchen och 24 för säsongen i ligan när han rullade in bollen i öppet mål.

Sporting vann matchen mot Vitória med 3–0 och är fortsatt serieledare i portugisiska ligan.