Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-10-17

De franska mästarna är obesegrade

Lyon är obsegrat i franska ligan.

Och laget är obesegrat i Champions League.

I kväll kom tredje raka segern i mästarturneringen när laget besegrade Dynamo Kiev med 3-0.

Ett av målen stod svenske landslagsmittfältaren Kim Källström för.

Nu är en plats i åttondelsfinalen mycket när för de franska mästarna.

Lyon tippas av många fotbollsexperter kunna gå hela vägen och vinna Champions League.

Och laget ger experterna rättt. I kvällens match körde de över det ukrainska storlaget Dynamo Kiev på bortaplan.

Kim Källström fick hoppa in i Lyons segermatcher mot Real Madrid och Steaua Bukarest, men fick på tisdagskvällen äntligen chansen från start. Han tackade för förtroendet genom att göre en stark insats.

Elegant mål av Kim

Lyon startade matchen bäst och skapade flera heta chanser, men laget hade hade svårt att sätta dit bollen i de avgörande lägena. I den 31:a minuten fick Lyon ett frisparksläge till vänster om straffområdet. Juninho tog hand om frisparken på bästa. Brassen, som är en världens bästa frisparksskyttar, skruvade elagant bollen i mål med kraft dessutom.

Sju minuter efter målet var det dags för en svensk show. Kim Källström kom först till en hög lång passning ute på högerkanten. Med en vacker nedtagning vände han bort två försvarare, tog sig in i straffområdet och placerade bollen otagbart vid första stolpen fram till 2-0.

Fem minuter in på den andra halvleken avgjorde Florent Malouda matchen helt när han prickade in 3-0. Kim Källström jobbade hårt matchen igenom och drog på sig en varning i den 67:e minuten. Matchen spelade i två minusgrader och spelet var ibland riktigt tufft.

Det var Lyons tredje raka storseger i Champions League, laget toppar gruppen med nio poäng och 8-0 i målskillnad. Real Madrid är tvåa, tre poäng bakom, efter bortaseger med 4-1 mot Steaua Bukarest.