Norrköping toppar åter superettan.

Efter 3–1-seger hemma på Idrottsparken mot jumbon Frölunda.

Något oväntat valde tränaren Stefan Hellberg att bänka lagets stjärna och målskytt, Andreas Alm.

Men det gick vägen ändå.

Efter bara tre minuter var det 1–0 på Idrottsparken. Med ett stenhårt volleyskott sköt Viktor Rönneklev ledningsmålet.

Halvtimmen senare small det igen bakom Joakim Olsson i Frölundas mål. Den här gången var det Pierre Gallo som stått för kanon – på straff, sedan Markus Hansson blivit nedriven.

TFF tvåa

Frölundas Mohammed Ali Khan reducerade i den andra halvleken, men närmare än så kom aldrig gästerna. I slutminuterna ökade Bruno Santos på till 3–1, efter vackert förspel av Mikael Torin.

I och med de tre poängen återtog ”Peking” serieledningen i superettan. Laget har än så länge bara tappat poäng mot serietvåan Trelleborg – där det blev storstryk.

Örebro tappade 2–0

Örebro hade 2–0 borta mot Västerås och såg länge ut att gå mot seger på Arosvallen. Men Anton Holmberg ville annorlunda. Han reducerade först i den 57:e matchminuten och forcerade sedan in kvitteringen i den femte tilläggsminuten. Matchen slutade 2–2 och Örebro har nu sex poäng upp till ledande Norrköping.

På Gamla Ullevi spelade Gais och Åtvidaberg – lagen som vägrar att förlora – oavgjort, 1–1.

Johan D Lundin (johan.lundin@aftonbladet.se)