Publicerad 2011-07-09

Udinese-anfallaren gjorde viktigt mål mot Uruguay

Han jagas av hela Europa.

Mot Uruguay visade Alexis Sanchéz, 22, varför.

”Underbarnet” låg bakom det mesta – och räddade en poäng åt Chile med ett snyggt mål.

Inter, Chelsea, Barcelona, Manchester City, Manchester United, ja i stort sett hela Europa vill ha Alexis Sanchéz till nästa säsong.

Efter gårdagens match mellan hans Chile och Uruguay är det lätt att förstå varför. I andra halvlek låg ”El Niño Maravilla” (Underbarnet), som han kallas i sitt hemland, bakom det mesta i anfallsväg för Chile.

Satte en 'tåpaj'

Han kvitterade till 1-1 i den 64:e minuten. Jean Beausejour passade snett inåt bakåt till Sanchéz. Efter en fin förstatouch sköt 22-åringen en ”tåpaj”. Bollen gick mellan benen på Uruguayförsvararen Sebastian Coates och utom räckhåll för Muslera i målet.

Muslera poängräddare åt Uruguay

Några minuter senare dribblade han bort en Uruguayspelare i straffområdet och chippade in bollen till Luis Jiménez som i stort sett hade öppet mål. Men Fernando Muslera sträckte ut sina 190 centimeter och lyckades därmed rädda en poäng år Uruguay.

Alvaro Pereira, 26, gav Uruguay ledningen efter att ett rörigt Chileförsvar tappat markeringen mitt i straffområdet.

Annars var det en ganska irriterad match. Totalt delades nio varningar ut och domaren fick sig en utskällning efter i stort sett varje avblåsning.

Men framför allt var det här Alexis Sanchéz match. Udineseanfallaren, som förra säsongen gjorde tolv mål på 31 matcher i Serie A, visade varför han före turneringen ansågs vara en av de största stjärnorna i Copa America.