Cech borta i en månad

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-26

Efter förlusten mot Inter kommer nästa bakslag för Chelsea. Skadan som målvakten Petr Cech drog på sig i matchen håller honom borta från spel i en månad.

Olyckorna kom slag i slag för Chelseas stjärnmålvakt Petr Cech, 27, i Champions League-åttondelen borta mot Inter i onsdags. Först släppte han in Esteban Cambiassos halvvolley, som betydde 2–1 för Inter, och ett par minuter senare halkade tjecken och skadade vaden när han skulle sätta igång spelet med ett utkast.

Får lita till Hilario

Under torsdagen undersöktes den tjeckiske landslagsmannen av klubbens läkare som slog fast att Cech missar reurmötet med Inter. Till att börja med.

– Våra tester av Petr har bekräftat att han drabbats av en slitning i vaden och han förväntas bli borta från spel i tre till fyra veckor, säger en talesman för klubben till Daily Mail.

Andremålvakten Henrique Hilario ersatte Cech senast och den 34-årige portugisen blir nu den som Chelsea får förlita sig på framöver när laget går in i en tuff period med både liga- och cupspel.