Ni vet redan att Zlatan Ibrahimovic Milan tappade poäng mot Ajax.

Real Madrid var på väg mot samma öde mot franska AJ Auxerre.

Då gav José Mourinho petade nyförvärven Angel Di Maria och Mezut Özil chansen - som tog den.

Inhopparnas samarbete gav matchens enda mål och räddade Real från fiasko.

– Vi vågade och vann. Nu har vi redan sex poäng i en tuff grupp och möter Milan i nästa match, säger José Mourinho till spanska Marca.

Efter lördagens pinsamma resultat i ligan mot Levante (0-0) var det en pressad José Mourinho som åkte till Frankrike för kvällens match mot Auxerre i Champions League.

Förra årets franska ligatrea har fortfarande inte vunnit den här säsongen och ligger på 17:e plats i tabellen.

Med andra ord: Allt annat än seger för Real Madrid vore oacceptabelt för det spanska lagets krävande fans.

Och visst blev det tre poäng.

Överlägset bollinnehav

Ett sent mål från José De Maria räddade spanjorerna - men insatsen övertygade knappast.

Real förde som väntat spelet i första halvlek på Stade de l'Abbe-Deschamps.

Men det överlägsna bollinnehavet (69-31) ledde till få riktigt heta målchanser.

Hemmalaget stod upp bra mot de storstjärnorna och kongolesen Delvin Ndinga var nära att ge sitt Auxerre ledningen i 25:e minuten med en farlig nick.

Real Madrids bästa chans i första halvlek hade Marcelo i 36:e minuten. Men vänsterbacken lyckades inte förvalta Xabi Alonsos underbara frispelning och Auxerres målvakt Olivier Sorin kunde rädda.

I andra halvlek fortsatte José Mourinhos mannar att försökta lirka upp det täta, disciplinerade franska försvaret utan större framgång.

Då byttes petade Mesut Özil och Angel Di Maria in - och blev hjältar.

Kunde slutat oavgjort

I den 81:a minuten spelade Özil in bollen i straffområdet till Higuain som skarvade vidare till Di Maria. Argentinaren drog till och överlistade Auxerres duktige målvakt Olivier Sorin.

– Jag håller med om att vi hade svårigheter i spelet. Vår motståndare var väldigt väl organiserade, spelade tätt och kontrade farligt. Men vi vinner matchen och nu har vi sex poäng. Det är det viktigaste för oss, säger Mourinho till Marca.

Men matchen kunde mycket väl ha slutat oavgjort.

Strax innan målet höll Pepe på att ställa till det rejält.

Mittbacken missbedömde en rensning och nickade bollen rakt i egen stolpe.

Och i den 94:e minuten var Auxerres Ireneusz Jelen nära att kvittera med ett farligt skott mot Iker Casillas högra stolpe.

Men 1-0 stod sig och därmed toppar Real Madrid grupp G med full poäng efter två matcher.

Milan är två poäng bakom på andra plats.