Jönköpings Södra tillbaka som vinnare

Publicerad 2015-05-12

”Vi fick igång vårt spel i början och kämpade hem segern”

Tommy Thelin.

Inför förra omgångens förlust mot Varberg hade J-Södra fem raka vinster. Laget studsade tillbaka direkt när de slog Ljungskile hemma med 3-1 efter en drömstart.

– De första 20 är bra sen har vi en liten svacka på en kvart, säger 2-0 målskytten Tommy Thelin till TV4 Sport.

Så blev lilla J-Södra seriens hetaste lag

Jönköpings Södra fick en raketstart i superettan med segrar i de fem inledande matcherna. Men i den sjätte omgången föll smålandslaget i toppmötet på bortaplan mot Varberg med 0-2.

De behövde bara en match för att studsa tillbaka och återta serieledningen i superettan.

Jönköpingslaget fick en drömstart på matchen. Efter fyra minuter fick Jesper Svensson sikta in sig i straffområdet och kunde enkelt prickskjuta in öppningsmålet i den bortre gaveln.

"Kul att det har gett utdelning"

Sju minuter senare utökade Tommy Thelin till 2-0 när han elegant böjde in en frispark strax utanför straffområdet.

– Jag har försökt träna på frisparkar nu det sista så det är kul att det har gett utdelning, säger frisparksskytten Thelin i TV4 Sport.

Gästerna från Ljungskile skulle dock jämna ut siffrorna innan pausvilan genom Ahmed El-Amrani. Och kort efter kvitteringen skulle El-Amrani hitta nätet igen - men vinkades av för offside.

– De första 20 är bra sen har vi en liten svacka på en kvart men jag tycker att vi kommer tillbaka okej det sista, säger Thelin.

Tillbaka i serieledning

Hemmalaget skulle utöka ledningen till 3-1 genom Daryl Smylie innan gästerna kunde reducera till 3-2 genom Gabriel Altemark-Vanneryr. Ljungskile tryckte på för en kvittering och var bara en stolpträff ifrån att få med sig en poäng hem till västkusten. Men J-Södra höll undan och är tillbaka i serieledning.

– Vi fick igång vårt spel i början och kämpade hem segern sen, säger Daryl Smylie efter matchen.