Örebro till semi – vann rysarmatch

Publicerad 2014-03-27

Elin Magnussons Örebro tog säsongens första allsvenska seger.

Örebro är framme i semifinal i Svenska cupen efter en riktig rysare mot Vittsjö.
Laget tappade en tvåmålsledning, hamnade i underläge – men kom tillbaka och avgjorde på straffar.
– Vi var illa ute, säger Örebros landslagsmittfältare Elin Magnusson.

Kif Örebro blev första laget att ta sig till semifinal i Svenska cupen.
Men vägen dit blev svänging och dramatisk – trots att laget skaffade sig en till synes komfortabelt ledning.

– Ja, herregud. Vi började riktigt starkt och ledde med 2–0 i paus, säger lagkaptenen Elin Magnusson.

Men efter halvtidsvilan svängde matchen.

Vittsjö reducerade bara några minuter in i andra halvlek och kvitterade sedan med fyra ynka minuter kvar av ordinarie matchtid.

– Det var tungt för det kändes ändå som att vi hade bra koll på matchen.

Satte volleyskottet

Skånelaget öppnade den första förlängningskvarten precis som man avslutade andra halvlek – med att göra mål.

Dramatiken var inte över där. Med knappt tio minuter kvar av förlängningen utjämnade Örebrokaptenen Elin Magnusson och tog kvartsfinalmötet till straffar.

– Jag tog ner bollen på bröstet och drog till på volley. Det var väl ingen kanon jag fick på, men skottet var välplacerat och gick in.

Båda lagen satte sina fem första straffar, men så missade Vittsjö sin sjätte och Örebro fick ett gyllene läge att avgöra.

Linda Hallin, som fick fjolåret spolierat av en korsbandsskada, stegade fram och sköt laget till semifinal.

– Det var otroligt skönt för vi var ju illa ute där ett tag.