Drogba stal showen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-10-31

Kvittering på övertid gav en poäng för Chelsea

93:e minuten Didier Drogba gör bort sin back – och sätter kvitteringen till 2-2 invid Victor Valdes högra stolpe.

Haussat på förhand.

Och ”supermötet” Barcelona–Chelsea blev till en föreställning som hade det mesta: Skönspel, närkamper och heta känslor.

Och – en Chelsea-kvittering på övertid.

– Ingen tvekan, vi förtjänade det där målet och kanske mer, säger managern Jose Mourinho till AP.

Barça var i störst behov av poäng efter förlusten i London senast – och hemmalaget fick en drömstart.

Redan i den tredje minuten slog Deco till med ett skott intill Hilários vänstra stolpe – och Barcelona ledde med 1-0.

Båda lagen skapade målchanser i den första halvleken. Förutom Decos mål kom Chelseas Arjen Robben närmast med ett skott som Victor Valdés räddade till hörna.

Tidvis var stämningen irriterad och domaren Stefano Farina luftade sitt gula kort friskt.

Lampard-kvittering

Chelseas kvittering kom sju minuter in i den andra halvleken. Frank Lampard fick kontroll över bollen nere vid Barcelonas kortlinje men tvingades vända bort från målet – och situationen såg ut att vara överspelad. Då vände Lampard – och skruvade in bollen vid den bortre stolpen, över Valdes i Barcelona-målet.

Släkten värst för Chelsea

Barcelona replikerade bara sex minuter senare efter en vacker prestation av Ronaldinho. Först gjorde han bort en stötbrytande Khalid Boulahrouz innan han med en högeryttersida serverade en framstörtande Eidur Gudjohnsen.

2-1 till Barcelona – och Gudjohnsen målskytt mot sin förra klubba.

Islänningen tvingades i den 77: minuten att utgå, skadad. Men länge såg hans mål ut att räcka för tre välbehövliga Barça-poäng.

Det höll – till den 93:e minuten.

Då nickade John Terry till Didier Drogba som tog med sig bollen på bröstet och från nära håll kunde trycka in kvitteringen bakom en chanslös Valdés.

– Vi spelar bra, laget är starkt och det här var ett mycket bra test för oss, säger Mourinho.

Rijkaard ”tackade” domaren

Kvitteringen blev för mycket för Barcelonas tränare Frank Rijkaard som direkt efter slutsignalen var ute på planen och hetlevrat diskuterade med domaren Stefano Farina.

– Jag tackade honom för att han deltagit i matchen, säger Rijkaard sarkastiskt till AP.

– Vårt lag spelade runt bollen och försökte få tiden att gå när det inte skulle ha gjort det – och Chelsea drog fördel av det.

Barça är nu trea i gruppen, två poäng efter Werder Bremen, med två matcher kvar att spela.

– Vi måste vinna våra matcher nu. Vi har inget val säger Frank Rijkaard.