Publicerad 2016-07-24

Uppsala-laget rycker i tabellen efter toppkonkurrentens förlust

Utmanaren AFC United föll på hemmaplan.

Då kunde Sirius rycka i tabelltoppen – efter ett riktigt målkalas.

– Försvaret har räddat oss många gånger och nu var det tur att anfallet kunde rädda backarna, säger Dragan Kapcevic till UNT efter 5–3 mot Assyriska.

Det är tätt i superettans toppstrid.

Men AFC United pallade inte trycket på hemmaplan mot Trelleborg. Stockholmarna åkte på säsongens första hemmaförlust sedan Kristian Haynes sköt in avgörande 2–1-målet på straff i den 48:e minuten.

Det jublar förstås Sirius över.

Hämtade upp snabbt

Uppsala-laget såg ut att gå mot en säker seger hemma mot Assyriska efter en 3–0-ledning redan i 32:a minuten.

Men matchen förvandlades till rena målkalaset.

För i upptakten av den andra halvleken stod det plötsligt 3–3 efter mål av Linus Malmborg, Daniel Sliper och Tim Söderström.

– Det är en bra öppning av oss men sedan slappnar vi av och de kommer igen. Det visar sig igen att inget är klart i fotboll förrän domaren blåser av, säger Dragan Kapcevic till Upsala Nya Tidning

Trots genomklappningen på sex spelminuter lyckades Sirius resa sig och skaffa ett litet försprång i tabellen.

Gjorde hattrick

Dragan Kapcevic blev stor hjälte med totalt fyra mål när han både prickade in 4–3 i den 58:e minuten och sedan vände bort en försvarare och sköt 5–3 i den 69:e minuten.

Och där stannade det.

− Vi får kämpa mot Assyriska men jag tycker att vi vinner välförtjänt. Vi kan spela bättre i försvarsspelet och vet vad vi kan. Försvaret har räddat oss många gånger och nu var det tur att anfallet kunde rädda backarna någon gång också, säger Dragan Kapcevic.

Sirius har därmed fyra poäng till godo på tvåan AFC United som å sin sida tappade andraplatsen till Halmstad.

Hallänningarna vann sin hemmamatch mot Ängelholm sedan Alexander Ruud Tveter blivit matchens enda målskytt.