Pinsamma misstaget – tog fel nationalsång

Publicerad 2016-06-06

”Visade så lite respekt” – Se klippet här

Efter två sena mål av Mexikos Rafa Marquez och Hector Herrera inledde Uruguay Copa america med en 3–1-förlust i natt.

Men det var inte enda motgången för Luis Suarez gäng.

Luis Suarez vilade på grund av skada – men zoomades in av kameran när förvirringen utbröt.

Det var sedvanlig uppställning på rad före matchstart, och Mexikos nationalsång var först att klinga ut på University of Phoenix Stadium i Arizona.

Uruguayanska flaggor höjdes sedan, spelarna sträckte på sig och några harklade sina strupar för att nynna med.

Då kom toner de inte väntat sig.

I stället för Uruguays nationalsång “Himno Nacional” spelade arrangören upp Chiles motsvarighet inför de 60 025 åskådarna.

Förvirrade blickar utbyttes men de flesta spelarna höll masken och väntade på att arrangören skulle inse sitt pinsamma misstag. På videon ovan verkar märkligt nog Atletico Madrids Diego Godin sjunga under pågående nationalsång, men om det var landets riktiga eller den som spelades på arenan framgår ej.

Efter en och en halv minut tonades ljudet ut.

– De visade oss så lite respekt att de till och med tog fel nationalsång, twittrade Diego Fagundez som spelar i MLS och gjort sex U20-landskamper.

”Göra allt vi kan”

Någon korrekt nationalsång spelades aldrig men Copa america-arrangören släppte i halvtid en ursäkt.

”På grund av ett mänskligt misstag spelades fel nationalsång. Vi ber uppriktigt om ursäkt till Uruguays förbund, landslag, invånare i landet och fans för misstaget. Vi kommer göra allt vi kan för att inte göra om det här igen.”

Barcelonas Luis Suarez bevittnade matchen från bänken på grund av en ljumskskada. Redan i fjärde minuten fick han se landsmannen Alvaro Pereira ge Mexiko ledningen med ett självmål.

I mitten av andra halvlek kvitterade Atletico Madrids Diego Godin ledningen på nick, men glädjen skulle bli kortvarig.

Inledde med seger

I 84:e minuten kom Rafa Marquez ledningsmål, innan Portos Hector Herrera punkterade matchen på övertid.

Matchen präglades av dåligt humör och båda lagen fick spelare utvisade.

Natten till fredag ställs Uruguay mot Venezuela som vann sin inledande match mot Jamaica med 1–0.

Chile möter natten till i morgon Argentina i hett öppningsmöte. De har däremot inga inplanerade matcher på University of Phoenix Stadium.