Premiären mot Costa Rica slutade med en förkrossande 7–0-seger.

Grupp E i fotbolls-VM: Alla förutsättningar – så går lagen vidare

Argentinskt fiasko i går och tysk skrällförlust i dag. Frågan var om även Spanien skulle ha problem i VM-premiären?

Men Luis Enriques mannar satte ner foten direkt mot Costa Rica.

Anfallstrions succé

Redan i den elfte minuten spräcktes målnollan. Dani Olmo tog emot bollen i straffområdet innan han vände om och läckert chippade in 1–0.

PLUS: LISTA: Här är de åtta VM-arenorna i Qatar

Knappt tio minuter senare var det dags igen. Jordi Alba spelade in bollen från vänsterkanten och Marco Asensio tryckte dit tvåan på ett tillslag. Spanien kunde sedan kliva in till halvtidsvilan med en 3–0-ledning, då Ferran Torres utökade ledningen från straffpunkten.

Styrkebesked för den spanska anfallstrion, då alla fick göra varsitt mål i den första halvleken.

Sätter press på Tyskland

Men det skulle inte stanna där.

Torres blev tvåmålsskytt i matchen när han lurade bort Costa Ricas backlinje och Keylor Navas i målet. 4–0 i 54:e minuten.

Med en kvart kvar av matchen kom det femte målet. Och det var ett vackert sådant.

Álvaro Morata slog in ett inlägg mot 18-årige Gavi som slog till direkt med en yttersida. Via stolpen gick bollen sedan in i mål, och 5–0 var ett faktum. Därmed blev Barcelona-mittfältaren den tredje yngste målskytten i VM:s historia (bakom Pelé och Manuel Rosas).

Gjorde sju mål

Matchens två sista mål gjordes av Carlos Soler, som satte dit 6–0 och Morata som gjorde 7–0.

Det här var Spaniens största seger i VM någonsin. De tre största VM-segrarna har Ungern 1982 (10–1 mot El Salvador), Ungern 1954 (9–0 mot Sydkorea) och forna Jugoslavien 1974 (9–0 mot Zaire, numera Kongo-Kinshasa).

Segern innebär att Spanien fått ett fint utgångsläge i grupp E. På söndag ställs det spanska landslaget mot Tyskland, som alltså förlorade mot Japan i premiären.

Köp den spanska landslagströjan i Sportbladet Shop här!

Spanien körde över Costa Rica i VM-premiären.