Östersunds FK

Lagkaptenen om Burchnall: ”Står bakom beslutet”

Av: 

Anton Johansson

FOTBOLL

Svaga resultat och näst sist i tabellen.

Nu får tränaren Ian Burchnall lämna Östersund.

– Jag kan säga att det är ett beslut som jag och spelarna står bakom, säger lagkaptenen Aly Keita.

Efter två säsonger har 37-årige Ian Burchnall gjort sitt som huvudtränare i Östersund. Expressen skrev tidigare under dagen om uppgifter rörande ett stort internt missnöje hos spelarna i klubben.

Dels mot Burchnall och dels mot ledningen.

– Jag kan säga att det är ett beslut som jag och spelarna står bakom. Sen tycker jag att det är tråkigt för Ian som jag gillar som människa, men det är ett beslut som kanske måste tas. Det blir så i fotbollen när man inte får resultaten med sig, och när vi inte spelar bra så blir det som tränaren som får gå, säger lagkaptenen Aly Keita till Sportbladet.

Ni står bakom beslutet. Kan du utveckla?

– Som sagt, vi har inte fått ut vår potential under en tid. Men jag vill inte lägga allting på Ian. Det är spelare själva som måste höja sig. Sen är det en sådan bransch där tränaren kickas om det inte går bra. Jag har bara bra saker att säga om honom som människa. Han har visat på bra karaktär att han väljer att vara kvar.

Östersunds lagkapten Aly Keita.

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

”Speciell situation”

Ian Burchnall kommer att leda laget mot Falkenberg, och eventuellt ytterligare någon match tills klubben har hittat en ersättare.

– Det är ovanligt. Det är väl så att det är en speciell situation. Men det får du egentligen prata om med ledningen, det är deras beslut. Men det lär inte vara långvarigt, annars vore det väldigt konstigt, säger Keita.

Är det så att han inte har hållit måttet som tränare?

– Det är lätt som spelare att säga så men det är mycket grejer som ska stämma. Jag kan inte säga att han inte håller måttet. I en annan klubb kanske han lyckas bra. Men här har det inte fungerat just nu och därför får han gå. Men jag tror säkert att han lyckas i en annan klubb.

Expressen skriver även om spelarmissnöje mot ledningen.

– Det vet jag inget om. Men som sagt, jag vet att spelarna står bakom beslutet. Sen får den spelaren stå för vad han tycker. Men jag tycker att vi ska se framåt och fokusera på matchen mot Falkenberg, säger Keita.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Ian Burchnall lämnar Östersund

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Östersunds FK

Aly Keita

Allsvenskan i fotboll

Fotboll