Spanien slog Frankrike med 2–0 i en träningsmatch på tisdagen.

I fokus?

Ett nytt videogranskningssystem – som avgjorde två målsituationer.

Målkameror är etablerat sedan länge.

Nu håller fotbollsvärlden på att ta fram ett eget ”situationsrum”. Det går ut på att så kallade videodomare, i ett separat kontrollrum, hjälper huvuddomarna att ta beslut i svårbedömda situationer.

Det fick Frankrike smaka på under tisdagen. Fråga Antoine Griezmann. Storstjärnan nickade in 1–0 i början av andra halvlek i en träningsmatch hemma mot Spanien på tisdagen och firade vilt med lagkamraterna när domaren Felix Zwayer först godkände målet. Men efter överläggning med ”situationsrummet” dömdes målet bort eftersom Layvin Kurzawa, som nickade fram bollen till Griezmann, var offside.

Även Spanien fick känna på den nya tekniken – men med ett roligare utfall. Gerard Deulofeu tryckte in 2–0 i 77:e, vinkades först av för offside – men fick sedan jubla efter att videodomaren sagt sitt.

Nederländerna har sett roligare fotbollstider. Efter skrällförlusten i VM-kvalmötet med Bulgarien i lördags valde förbundet att sparka förbundskaptenen Danny Blind. Fred Grim har tillfälligt tagit över i Blinds ställe, men fick ingen rolig start i sin nya huvudroll. Nederländerna föll med 1–2 i en träningsmatch mot Italien – där nederländernas mål gjordes av motståndarlaget. Alessio Romagnoli satte bollen i eget mål efter tio minuter.

Segern var Italiens första på bortaplan på nästan sju (!) år i träningsmatch-sammanhang.

Nederländerna ligger fyra i Sveriges VM-kvalgrupp, tre bakom Blågult som är tvåa.