Publicerad 2014-08-02

Lagkaptenen sköt titeln till PSG

Zlatan Ibrahimovic stänkte dit två mål när PSG tog säsongens första titel.

Men ”Ibra” är inte riktigt nöjd.

– Det här var min 23:e trofé, men jag lovar att det ska bli fler! Mitt mål är minst 30, säger svensken i sin app.

Paris Saint-Germain gled direkt in på vinnarspåret i första tävlingsmatchen. Och laget fortsätter att ledas av sin vikarierande lagkapten, som är glödhet.

Zlatan har fått en lysande start på säsongen i sitt Paris Saint-Germain och under lördagens supercup-finalen mot franska cupmästaren Guingamp, som spelas i Kina, slog han till redan efter nio minuter.

”Ibra” fick bollen utanför straffområdet, lossade kanonen och pricksköt in 1-0 bakom en chanslös Mamadou Samassa.

Ett straffmål

Tio minuter var det dags igen för svensken att noteras i målprotokollet – när han förvaltade en straff på bästa möjliga sätt.

PSG-keepern Salvatore Sirigu räddade sedan en straff när Mustapha Yatabare's hade chansen att reducera i första halvlek.

Andra halvlek var en seg historia med två ”cooling breaks”, vilka drog ned på tempot.

”Spelade smart”

– Värmen påverkade mycket, men vi valde att spela smart genom att döda tempot och hålla i bollen, säger Zlatan i sin app Zlatan Unplugged.

Zlatan hade två skapliga frisparkslägen men lyckades inte skrapa ihop till ett hattrick. Stjärnan känner sig dock i bra form inför ligapremiären den 8 augusti.

– Ja, det känns mycket bra. Men är inte riktigt 100 procent än.., säger Ibrahimovic.