Dubbel isländsk succé för IFK Norrköping

Publicerad 2018-05-05

Han var utan både mål och matcher från start för IFK Norrköping.

Då slog 18-årige Arnor Sigurdsson till med två mål, båda på passning från landsmannen Gudmundur Thorarinsson, och blev matchvinnare borta mot Östersund.

Östersundstränaren Graham Potter kom till start med samma elva som så välbehövligt för ÖFK-del 4–0-besegrade BP i förra omgången.

Kollegan i IFK Norrköping Jens Gustafsson tvingades till ett par ändringar efter överraskande 1–2-förlusten hemma mot Trelleborg där Jordan Larsson åkte på ett rött kort och därför var avstängd.

I Jordan Larssons frånvaro fick i stället 18-åriga Arnor Sigurdsson chansen i sin första allsvenska match från start.

Islänningen som kom till IFK Norrköping förra sommaren levererade direkt på Jämtkraft Arena.

Först styrde han in 1–0 (10) på en snabb omställningen och på inspel från vänster från isländske landsmannen Gudmundur Thorarinsson.

I 27:e minuten bjöd duon på en närmast identisk repris som innebar 2–0 för gästerna efter Sigurdssons andra mål och en imponerande första halvlek av IFK Norrköping.

– Laget har varit fantastiskt. Det var en riktigt bra start av oss, säger Arnor Sigurdsson till CMore.

Din egen första match från start är också imponerande.

– Det är en bra känsla, säger 18-åringen ödmjukt.

Det är en bra isländsk vänsterkant ni har...

– Vi har gjort det tillsammans under träning så varför skulle det inte fungera under match också? säger Arnor Sigurdsson med ett leende.

Graham Potter försökte med ett dubbelbyte i paus, men något riktigt tryck fick hemmalaget aldrig till mot Norrköping under den andra halvleken.

ÖFK:s bäste spelare, och en av få som nådde godkänd nivå – Ken Sema – hade en nick i stolpen efter 61 minuter och Sema serverade Dino Islamovic ett jätteläge som anfallaren brände.

Närmare än så kom inte Östersund mot ett disciplinerat och välorganiserat Norrköpingsförsvar när den isländske startdebutanten i allsvenskan, Arnor Sigurdsson, blev matchvinnare med sina två mål från den första halvleken.