Efter det historiska guldet dominerar Göteborg även i veckans elva.

Här är de spelare som var bäst i omgång 21.

Målvakt

Tove Enblom, 25, Umeå.

En förlust – och hoppet om damallsvenskan 2021 skulle va ute. Ett pressat läge för vilken målvakt som helst. Enblom höll nollan i ödesmötet och den här veckan räcker det hela vägen hit.

Försvarare

Nellie Karlsson, 25, Växjö.

Bidrog både offensivt och defensivt i Växjös avgörande seger – och satte spiken i kistan med sitt 2–0-mål.

Nathalie Björn, 23, FC Rosengård.

Malmölaget har haft en hemsk höst men när guldet inte längre stod på spel lossnade det. Förutom tre mål stod Björn och co. för en stark defensiv insats.

Emma Kullberg, 29, Kopparbergs/Göteborg.

Göteborg gjorde en urstark prestation mot ett Linköping (som i sin tur inte alls nådde upp i nivå). Försvarsgeneralen Kullberg stod ständigt rätt och LFC skapade lite offensivt.

Mittfältare

Anna Welin, 26, Kristianstad.

Kristianstad stod för en ny stark insats och segern mot jumbon Uppsala betydde att tredjeplatsen och en historisk Europaplats var 100 procent säkrad. Welin blev tvåmålsskytt i 4–1-segern.

Vilde Böe Risa, 25, Kopparbergs/Göteborg.

Gjorde en stark insats på mittfältet när Göteborg pulvriserade Linköping till marken. Norskan som dragits med skador under säsongen gjorde sedan själv två tidiga mål i andra halvlek innan hon byttes ut.

Ria Öling, 26, Växjö.

Växjös kontrakt säkrades efter 2–0 mot Eskilstuna och danskan var helt central i segern. Stod för framspelningen, med en läcker yttersida, till 1–0 och var den som slog hörnan som resulterade i 2–0.

Sanne Troelsgaard, 32, FC Rosengård.

Den danska stjärnan hade bara levererat ett enda mål under säsongen inför matchen mot Piteå. Men i den andra halvleken gjorde hon ett av tre mål för laget som nu kämpar för att behålla andraplatsen.

Anfallare

Emily Gielnik, 28, Vittsjö.

Vilken kanonvärvning hon har varit, australiensiskan. I Vittsjös 4–0-kross av Örebro står hon för ett hattrick. Hon har därmed gjort åtta mål på 15 matcher för Skånelaget.

Rebecka Blomqvist, 23, Kopparbergs/Göteborg.

Anfallaren lämnade planen mållös efter knappt 70 minuters spel men var helt avgörande i lagets två mål i första halvlek. Det är två mål man kan rulla ett par gånger och Blomqvist spelar en avgörande roll som framspelare i båda.

Pauline Hammarlund, 26, Kopparbergs/Göteborg.

Inledde målskyttet och adderade sedan tre assist i 7–0-krossen som säkrade titeln. Hammarlund var en av planens stora giganter och belönades med ett guld efter år av skadehelveten.