tre mål av anfallaren

Malmö. Han dribblade tre man och tåade bollen förbi målvakten.

Det var ändå bara Marcus Bergs näst snyggaste mål mot Vitryssland.

Efter en chipp av Ola Toivonen avgjorde anfallaren på volley.

Han hade bara gjort ett mål i U21-sammanhang inför EM. Men mot Vitryssland visade Marcus Berg att mycket har hänt under tiden i Groningen. Med tre mål var han matchens gigant när Sverige vann med 5-1.

Sverige inledde starkt på Malmö Stadion, men sköljdes över av en vitrysk kalldusch när Sergej Kislyak satsade för fullt och drog in ett drömmål från 25 meter.

Läcker tvåfotare

Men det där med vackra mål var inget unikt i matchen. För efter att Rasmus Elm skjutit från ett liknande avstånd via en back till 1-1 var det dags för Marcus Bergs show.

I 38:e minuten tog han sig in från högerkanten, väggade med Emir Bajrami och fick tillbaka i straffområdet. Ur ett trångt läge knixade han sig förbi två vitryssar, med en tvåfotare gled han förbi nästa och med tån petade han in 2-1.

Toivonen chippade

Sedan tog det bara sex minuter innan Pontus Wernbloom vann boll i mitten och spelade till Ola Toivonen. Kyligt lyfte han bollen över backlinjen till Marcus Berg – som kliniskt volleysköt 3-1 vid stolpen.

I andra halvlek fortsatte offensiven. Visserligen flyttade Vitryssland upp och skapade ströchanser, men svenskarna hade en tydligare idé. Med tio minuter kvar fullbordade Marcus Berg sin magiska kväll genom att lyfta bollen över en tokrusande Pavel Chesnovsky till 4-1.

”Tuffare tag mot Italien”

– Det var skönt att sätta dit ett par. Jag har bara gjort ett i U21 tidigare så nu har jag lite bättre statistik, säger han efter att siffrorna skrivits till 5-1.

Men Berg är inte imponerad om Vitryssland som det på förhand har varnats för.

– De bjöd inte upp alls tycker jag. Vi hade räknat med att de skulle vara lite tuffare. De fick rulla runt lite men det hände ingenting.

Hur ser du på proffsklubbarna som finns på läktaren?

– Det spelar ingen roll. Det här var en lagprestation och det där tänker jag inte alls på.