Italien vann mot Sverige – med tio man

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-19

Italien tog hem U21-mötet med Sverige med 2–1 – trots utvisad Balotelli

Acquafresaca jublar efter segermålet.

Mario Balotelli sköt Italien till 1–0-ledning. Sedan fick han rött kort efter en duell med Pontus Wernbloom. Trots en mäktig press av Sverige lyckades Italiens tio man ta hem matchen med 2–1.

– Riktigt dystert, vi har så många chanser och så sticker de upp och gör ett mål. Riktigt tungt, säger Rasmus Elm i TV4.

– Vi är det bättre laget, säger Sveriges lagkapten Mattias Bjärsmyr.

Situationen som fick Balotelli utvisad.

Det kunde stått 1–0 till Sverige redan efter en minut: Marcus Berg snappade upp en svag tillbakapassning av en italiensk försvarare, hann före målvakten Andrea Consigli men klarade inte av att förvalta situationen till ett mål.

Balotelli i huvudrollen

Det var en tuff matchinledning, när inte ens tio minuter hade gått hade redan två svenska spelare fått varsin armbåge mot huvudet: Berg och Emil Johansson. I Bajenbackens fall var Inter-stjärnan Mario Balotelli den skyldige. Efter 23 minuter satte sedan Inters superlöfte Balotelli 1–0 efter att den svenska backlinjen, speciellt Mikael Lustig, gått bort sig ordentligt. I den 38:e minuten gick Pontus Wernbloom och Mario Balotelii in i en närkamp. Balotelli sparkade sedan till Wernbloom lätt i magen i en eftersläng. Franske domaren Tony Chapron tvekade inte utan drog direkt upp det röda kortet. Sverige fick där med sig en till synes billig utvisning.

Tommy Söderberg vansinnig

En annan matchsituation som kommer bli omtalad är en närkamp i första halvlek mellan Pontus Wernbloom och en italiensk spelare. Wernbloom reser sig upp och springer iväg, italienaren däremot ligger kvar. När han väl reser sig och domaren ska utdöma situationen så visar han upp det gula kortet för...Rasmus Elm. Som av förvåning närmast börjar skratta. Vid sidlinjen blir Sveriges förbundskapten Tommy Söderberg vansinnig och skäller ut fjärdedomaren. Andra halvlek hann bara bli åtta minuter gammal innan Robert Acquafresca nickade in Sebastian Giovincos precis frispark. Trots en mäktig press av Sverige kom man inte närmare än Ola Toivonens 1–2-reducering i 89:e minuten.

Elm: ”Vi piskade in inlägg”

Efter den tunga förlusten var Rasmus Elm den första av de svenska spelarna att göra intervju. Han sade bland annat:

– Italien var effektiva, inte vi. Vi skapade tillräckligt många bra målchanser för att göra både ett och två mål till. Vi piskade in inlägg men fick inte dit den.

Lagkaptenen Mattias Bjärsmyr:

– Vi var det bättre laget. Vi borde fått målet tidigare, men vi gav aldrig upp. Italien borde inte ens ha haft frispark vid 2–0-målet.