Neymar lämnade blodig i storseger

Publicerad 2016-10-07

Brasilien pulveriserade Bolivia i VM-kvalet

Neymar hade en händelserik kväll mot Bolivia i VM-kvalet.

Barcelona-stjärnan gjorde ett själv och bäddade för två mål i Brasiliens 5–0-kross innan han var tvungen att lämna matchen efter en blodig armbåge.

Argentina, utan en skadad Messi, fick nöja sig med en poäng mot Peru.

Brasilien säkrade tredje raka kvalsegern under nya förbundskaptenen Tite redan i första halvleken där de körde över Bolivia med fyra mål.

Neymar öppnade målskyttet i elfte minuten och Philippe Coutinho, Filipe Luis och Gabriel Jesus fyllde på.

I andra halvleken sänktes Neymar blodig med en armbåge och Brasiliens Nr.10 blev utbytt mot Roberto Firmino som satte 5–0.

Neymar hade redan i den 36:e minuten dragit på sig ett gult kort och sett till att han missar nästa kvalmatch mot Venezuela på tisdag.

Argentina tappade ledning

Argentina, utan skadade superstjärnan Messi, spelade 2–2 mot Peru på bortaplan. Argentina hade länge ledningen efter att Ramiro Funes Mori gjorde matchens första mål efter 15 minuter. Det dröjde sedan till den andra perioden innan Paolo Guerrero kvitterade. Argentina tog ledningen igen genom Gonzalo Higuaín innan Cueva räddade en poäng för hemmalaget genom att sätta 2–2 med bara minuter kvar att spela.

Colombia vann över Paraguay med 1–0 efter mål av Edwin Cardona i matchens slutminut.

Chile föll tungt

För Copa America-mästarna Chile fortsätter det gå tungt i VM-kvalet, på torsdagskvällen kom en 3–0-förlust mot Ecuador efter mål av Antonio Valencia, Enner Valencia och Felipe Caicedo.

Samma siffror blev det när Uruguay hemmaslog Venezuela efter mål av bland andra Edinson Cavani.

Segern gör att Uruguay efter nio spelade matcher toppar gruppen på 19 poäng, en poäng före Brasilien. Chile ligger på en blygsam sjundeplats.