Glädjebeskedet: ÄFF undviker konkurs

Av: Rasmus Senator

Publicerad:
Uppdaterad:

Kan spela färdigt superettan-säsongen

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN

I dag kom ett stort glädjebesked från Ängelholms FF.

Klubben har löst de ekonomiska problemen och kommer överleva säsongen ut.

– Det känns fantastiskt bra, säger klubbens ordförande Sten-Inge Fredin till Sportbladet.

Ängelholms FF har varit i en ekonomisk knipa under de senaste säsongerna.

Senast i mars i år fick majoriteten av spelarna gå ner i lön med 20% – och förra veckan kom det än mer dystra beskedet.

Klubben hade inga pengar kvar på kontot och behövde få in 850 000 kronor till början av den här veckan för att undvika konkurs.

– Vi ska lösa det här, sade klubbens ordförande Sten-Inge Fredin då till Sportbladet.

Och i dag kom det stora glädjebeskedet.

"Får fokusera på det sportsliga"

Enligt Sten-Inge Fredin har klubben fått in det kapitalet som krävts "med råge" och klubben undviker därmed konkurs. Hur mycket pengar klubben har fått in vill han inte gå in på, men han konstaterar att det känns skönt att klubben nu kan rensa luften och börja om.

Enligt HD.se ska det röra sig om ett omstritt teleföretag som har gått in med de pengar som saknats.

– Det känns fantastiskt bra. Personligen har det mindre betydelse men det känns fantastiskt för killarnas del att de nu får möjligheten att ägna sig och fokusera på det sportsliga. Det är skönt att vi får lite lugn och ro. Nu kan vi betala löner, skatter och pension till hela gänget, säger Fredin till Sportbladet.

Kan rensa i truppen

I förra veckan meddelade Ängelholm att samtliga spelare var fria att söka sig till nya klubbar.

I dagsläget har klubben inte fått någon information om att någon spelare i truppen har hittat en ny klubbadress – och Fredin säger att klubben nu kommer se över spelartruppen inför fortsättningen.

– När konkurshotet är över så är det naturligtvis klubben som har möjligheten att avgöra vilka som ska gå och vilka vi vill ha kvar.  Är det spelare som vi inte anser är tillräckligt bra så är det bara ett friskhetstecken. Vi har 18 kontrakt som går ut i november vilket gör att vi har en möjlighet att hitta rätt och få en budget både resultat- och likviditetsmässigt, säger Fredin.

"Kan lägga det bakom oss"

Ängelholmsspelaren Vladica Zlojutro har suttit med vid förhandlingarna och varit en del av spelarrådet i klubben. Han tog med stor glädje emot beskedet tidigare i dag.

– Känslorna är väldigt positiva och glädjande. Nu kan vi blicka framåt och lägga det här bakom oss. Nu fokuserar vi på nästa match och att hålla oss kvar i superettan, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN