Jönköpings Södra stoppade Degerfors

Publicerad 2013-08-15

Degerfors närmar sig toppen i superettan med stormsteg. Men efter sex raka vinster tog det stopp när Jönköpings Södra besegrade värmlänningarna med hela 4–1.

Gästerna tog ledningen i den 17:e minuten genom Amadaiya Rennie och tog med sig resultatet in i pausvilan.

Amerikanen Michael Nanchoff, som är på lån från MLS-laget Portland Timers, gjorde sitt första mål i serien i den 59:e minuten och kvitterade till 1–1. Senare skadades han och bars ut på bår.

Viktiga poäng

Lagkaptenen Tommy Thelin och Robert Gojani ökade på ledningen. Backen Jesper Svensson satte 4–1 på övertid.

Resultatet innebär viktiga poäng för smålänningarna som dansar kring det negativa kvalstrecket.

Tabellfemman Gais besegrade åttan Ängelholm med 2–1 på hemmaplan. Brasilianaren Daniel Mendes, som kom från Kalmar inför säsongen, blev tvåmålsskytt i den första halvleken.