Svensk succé framför Liverpools superscout

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-22

Toivonen och Berg bakom seger

Berg frispelas av Toivonen vid 1–0-målet.

Enligt den holländska fotbollssajten VoetbalPrimeu.nl hade Liverpools tränare Roy Hodgson skickat legendaren Kenny Dalglish till Philips Stadium för att scouta Ola Toivonen i matchen mot AZ.

Den gamle storspelaren fick bland annat se svensken spela fram sin landslagskompis Marcus Berg till ledningsmålet.

24-årige Berg blev dessutom tvåmålsskytt i 3-1-segern när svenskarna imponerade.

– Jag spelar i PSV, säger Toivonen till SVT.

Ola Toivonen fortsätter att övertyga i PSV och han gjorde det i dag framför Liverpools scout. Det var inte heller vilken spanare som helst som Roy Hodgson hade skickat till Eindhoven för att studera den potentiella värvningen.

Perfekt passning av Toivonen

Enligt VoetbalPrimeu.nl fanns legendaren och klubbens utvecklingsansvarige Kenny Dalglish på läktaren för att avgöra om Toivonen håller för Premier League. 24-åringen lär knappast ha försämrat sina aktier efter insatsen mot AZ.

Svensken var en av matchens mest framträdande spelare och regissör till PSV:s ledningsmål. En snabb frispark hittade Toivonen som slog en perfekt avvägd passning i djupet till landslagskompisen Marcus Berg.

Bergs andra mål

Anfallskollegan Berg gjorde inget misstag utan löpte ifrån sin försvarare och lyfte kyligt in 1-0 efter 43 minuter.

Efter matchen ville Toivonen inte prata om Liverpool-ryktet.

Är du redo att ta nästa steg?

– Ingen kommentar.

AZ kvitterade i andra halvlek efter ett svagt ingipande av Andreas Isaksson i PSV:s mål men det skulle inte dröja länge innan ordningen var återställd. Berg var återigen sist på bollen när han enkelt slog in sitt andra mål från nära håll bara minuter efter kvitteringen.

Berg byttes ut efter 76 minuter och Toivonen efter 82 minuter till stora ovationer. Pontus Wernbloom spelade 72 minuter för AZ i matchen slutade 3-1 till PSV.