Olsen höll nollan – FCK till slutspel

Uppdaterad 2017-12-08 | Publicerad 2017-12-07

FC Köpenhamn var illa ute.

Men i den sista gruppspelsmatchen mot Sheriff Tiraspol höll Robin Olsen nollan och laget vann med 2-0.

Därmed går man vidare till slutspel.

Malmö FF

FCK har haft en minst sagt krokig väg till slutspel.

Redan i kvalet mot Vardar – laget som slog ut Malmö FF – var man 20 minuter från att åka ur.

Och väl i gruppspelet fick man det svettigt.

Efter att ha förlorat den näst sista gruppspelsmatchen, mot Lokomotiv Moskva, var man på torsdagskvällen piskat att vinna hemma mot moldaviska Sheriff Tiraspol för att nå slutspel.

Brände straff

Det gick vägen.

FCK vann med 2-0 efter två snabba mål av Pieros Sotiriou och Michael Luftner i mitten av den andra halvleken.

I den 71:a minuten drog gästerna på sig ett rött kort men sju minuter senare fick man chansen att reducera från straffpunkten.

Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen gick åt fel håll, men straffskytten Ziguy Badibanga sköt i stolpen.

Vidare till slutspel

Segern innebär att FCK kommer tvåa i gruppen, två poäng bakom Lokomotiv Moskva och på samma antal poäng som Sheriff Tiraspol.

FCK går vidare till slutspel tack vare inbördes möten.