Efter nya miraklet: ’Ingenting är omöjligt’

På väg ut ur EM trots ”due-due-läge”.

Då klev Simon Tibbling fram och frälste.

– Mitt viktigaste mål i karriären, säger han till TV4.

Ni kommer väl ihåg vad som hände 2004?

Sverige och Danmark skulle båda gå vidare till EM-kvartsfinal – på Italiens bekostnad – vid resultatet 2-2 i den sista gruppspelsmatchen. Och med bara ett fåtal minuter kvar av matchen besannades italienarnas farhågor då Mattias Jonsson skickade in 2-2-målet.

”Kommer spekuleras”

På onsdagen upprepades den italienska mardrömmen.

Sedan Italien chocköppnat mot England och tagit ledningen med 2-0 uppstod nämligen ett nytt ”due-due-scenario”. Sverige och Portugal skulle, vid händelse av oavgjort, båda ta sig vidare till EM-semifinal.

Men Portugal såg ut att förstöra festen. I den 82:a minuten tog nyss inbytte Gonçalo Paciência emot en passning av Iuri Medeiros – och hittade luckan bakom Patrik Carlgren. Där och då var Sverige ute ur EM.

”Jävligt skönt”

Men – som så många gånger förr – hittade man en väg ut. I den 89:e minuten klev inbytte Simon Tibbling fram och tryckte in 1-1.

– Det är inte så ofta jag gör mål. Men det här var det viktigaste i karriären. Det var jävligt skönt, säger Tibbling i TV4.

Efteråt brottades han ner av lagkamraterna och hamnade underst i vad som närmast kan liknas vid en ”tv-puckshög”.

– Nån gång ska man hamna längst underst i en hög, haha. Så det här var väl rätt tillfälle. Det var magiskt, säger Tibbling.

Sverige är nu vidare till EM-semifinal – samt till OS i Rio.

Man möter Danmark i semifinal på lördag.