Klart: Swansea dumpar Martin Olsson

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Martin Olsson, 31, får leta en ny klubbadress.

Efter en skadefylld säsong dumpas landslagsbacken av Swansea City.

Den walesiska klubben meddelade i dag att tre spelare lämnar Championshiplaget.

Wilfried Bony, som har varit utlånad till Al Arabi i Bahrian under 2019 kommer inte att förlänga sitt kontrakt. Till samma öde går lagkaptenen Leroy Fer.

I ett pressmeddelande skriver Swansea att den svenske landslagsbacken Martin Olsson lämnar klubben, som tränas av den tidigare Östersund FK:s tränare Graham Potter. 31-åringens kontrakt går ut nästa månad och det blir alltså ingen förlängning.

Oviss framtid

Anledningen till trupprensningen är att klubben vill sänka lönekostnaderna sedan degraderingen från Premier League för ett år sedan, enligt BBC.

Veteranen Wayne Routledges kontrakt går också ut nästa månad, men Swansea förväntas erbjuda honom förlängning, tillsammans med Andre Ayew, Jordan Ayew och Borja Baston, som alla har varit ute på lån den här säsongen.

”Swansea vill tacka alla spelare för vad de har gjort för klubben och önskar de lycka till i framtiden”, skriver klubben.

Martin Olssons har spelat 17 matchen den här säsongen och har stått för en assist. Hans senaste match var mot Brentford i december innan han slet av hälsenan. Hans nästa klubbadress är fortfarande oklart.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.