Ny målshow av Gyökeres när Sporting gick upp i serieledning

Uppdaterad 2023-12-05 | Publicerad 2023-12-04

LISSABON. Viktor Gyökeres målsuccé i Portugal fortsätter.

Svensken slog till med två mål på knappt fyra minuter, när Sporting vände och vann mot Gil Vicente med 3–1.

Sporting är därmed nya serieledare.

– Jag borde gjort fler mål, men det viktigaste var att vi vann, säger han.

Viktor Gyökeres, 25, hade innan kvällens ligamöte med Gil Vicente gjort totalt 13 mål på 16 matcher sedan han skrev på för Sporting Lissabon i somras.

Laget hade under måndagskvällen också chansen att gå upp i serieledning, men då krävdes det seger mot bottenlaget Gil Vicente.

Det började heller inget vidare för hemmalaget.

Gil Vicente tog nämligen ledningen i den 34:e minuten.

Men ett trippelbyte av tränare Ruben Amorim inför den andra halvleken fick fart på Sporting. Och Viktor Gyökeres.

Viktor Gyökeres och Matheus Reis firar svenskens andra mål för kvällen.

Efter att Sporting Lissabon kvitterat genom ett självmål i 43:e minuten var det dags för Gyökeres. Han satte 2–1 och 3–1 inom loppet av fyra minuter i den andra halvleken. Det första målet var ett hårt avslut från nära håll i straffområdet och det andra målet var ett inspel som han stötte i mål. Gyökeres hade också två mål bortdömda för offside.

Därmed har nu svensken gjort 15 mål på 17 matcher, varav nio i ligaspelet. Det gör att han ligger tvåa i Liga Portugals skytteliga och är två mål efter SC Bragas Simon Banza. Totalt har svensken även gjort fem framspelningar.

Sporting toppar tabellen två poäng före Benfica.

– Det var viktigt att vi fick ett mål innan halvtid. Sen visste vi att vi skulle skapa chanser i andra halvlek och jag gjorde två mål. Jag borde ha gjort fler, men det viktigaste var att vi vann och tog tre poäng.

– Jag älskar att spela här hemma. Supportrarna var fantastiska och jag njuter, säger Gyökeres till Sport-tv efter matchen.