Plusguiden, Sverige-Danmark

Sverige–Danmark 0–0.

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-09

Varningar, Sverige: Olof Mellberg, Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander. Danmark: Daniel Jensen, Daniel Agger, Jesper Grönkjer.

Publik: 33 082. Skott: 18–12. Skott på mål: 8–5. Frisparkar: 18–12. Offside: 3–2. Hörnor: 8–3. Bollinnehav: 48–52.

Matchen ➕➕➕

Mållöst på Råsunda, men det var en match som inte saknade målchanser. En fullständigt magnifik Zlatan låg bakom det mesta i anfallsväg för Sverige i den första halvleken. Johan Elmander hade två riktigt vassa chanser och Niclas Alexandersson ett skott som Danmarks målvakt Thomas Sörensen gjorde en fantastisk enhandsräddning på.

Andra halvlek bjöd inte på lika öppet spel. Närmast ett mål var Sverige och Johan Elmander, men nicken från nära håll i den 81:a minuten räddades av Sörensen. En poäng mot Danmark, samtidigt som de andra resultaten i gruppen gick rätt väg, innebär att Sverige i det närmaste är klart för EM-slutspelet.

Andreas Isaksson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Snittbetyg totalt i landslaget 2,9 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Snittbetyg i år 3,0 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Kommentar: Bra räddning på Andreassons volley. Hur säker som helst trots skadefrånvaron.

Mikael Nilsson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Snittbetyg totalt i landslaget 2,7 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Snittbetyg i år 2,5 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Kommentar: Blev översprungen några gånger i början. Lyfte sig. Lite problem med urkvicke Grönkjaer.

Olof Mellberg Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Snittbetyg totalt i landslaget 2,8 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Kommentar: Bra i luften och stark i duellspelet. Låg tätt och hade bra koll på Tomasson.

Petter Hansson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: Täckte bra upp bakom Mellberg. Betyget hade varit högre om uppspelen varit bättre.

Erik Edman Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Snittbetyg totalt i landslaget 2,2 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Snittbetyg i år 2,0 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Kommentar: Tufft jobb bakom offensive Chippen. Klarade sig bra och försökte kliva i väg uppåt.

Niclas Alexandersson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Snittbetyg totalt i landslaget 2,4 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Snittbetyg i år 2,7 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Kommentar: Enormt jobb matchen igenom. Bra med bollen och värderar spelet så väl.

Tobias Linderoth Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kommentar: Mycket jobb och täcka yta. Men inte den härförare vi hade väntat oss.

Anders Svensson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Snittbetyg i år 2,2 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Kommentar: Kom inte med så mycket i spelet när danskarna låste fast Sverige. Kompenserade det med stort jobb. (ut 69)

Christian Wilhelmsson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Kommentar: En riktigt bra rajd i första. Pigg, rapp och ständigt ett hot i offensiven. Utbytt lårskadad. (ut 56)

Zlatan Ibrahimovic Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Kommentar: Bara målet saknades. Zlatan jobbade, Zlatan var effektiv, Zlatan spelade smart och Zlatan lekte.

Johan Elmander Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Snittbetyg totalt i landslaget 3,4 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Snittbetyg i år 4,3 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Kommentar: Två grymma chanser. Löpte enormt i 90 minuter. Stark i kroppen och oerhört nyttig i duellspelet.

Kennedy Bakircioglü (in 56)

Snittbetyg totalt i landslaget 2,5 Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Kommentar: Två bra skott och två mycket bra offensiva frisparkar. Kennedy växer och växer. Riktigt nära en startplats nu.

Kim Källström (in 69)

Kommentar: Kom in och tillförde lite tyngd. Ångade av vilja, kanske lite för mycket vilja.