Nyförvärvets första avbetalning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-09-03

Barsom gav sig själv en härlig 30-årspresent

Fullträffen Abgar Barsom avgjorde matchen i sin debut för Örebro SK. Hans jätteskott överlistade Dime Jankulovski i Gaismålet.

Han kom, han sågs – och sen drog han upp segermålet i krysset.

Abgar Barsoms debut i Örebro SK slutade med succé. Nyförvärvet avgjorde matchen på frispark i den 87:e minuten.

– Jag gör få mål, men de brukar vara snygga, sa Barsom till PPV.

Han gav sig själv en härlig 30-årspresent – och sitt Örebro SK tre mycket viktiga poäng i kampen om nytt allsvenskt kontrakt.

– Ja, det var väl en bra present. Enda chansen var att skjuta i det krysset och jag fick hyfsad träff, sa Barsom som firar sin 30-årsdag i morgon, tisdag.

Hyfsat träff var dock ett väl försiktigt uttalande.

Frisparken som kom från ett läge tre, fyra meter utanför straffområdet gick rakt upp i krysset. Dime Jankulovski sträckte sig så mycket han kunde, men fick bara fingertopparna på bollen.

– Ett fantastiskt skott, berömde Roland Nilsson, Gaistränaren.

– Han tog sitt ansvar, det var stor känsla när bollen gick in , sa Urban Hammar, Örebrotränaren.

Barsoms fullträff var slutet på en bra andra halvlek av hemmalaget där 8663 åskådare fick se hemmalaget vända 0–1 till 2–1. Kvitteringen kom i den 77:e minuten efter en hörnvariant där Magnus Wikström var sist på bollen. Joel Riddez slog inlägget som Sebastian Henriksson nickskarvade fram till Wikström som även han nickade bollen. Gaisförsvaret agerade passivt i situationen.

– Det är irriterande att vi slarvar på en fast situation igen, tyckte Roland Nilsson.

Gästerna var det klart bättre laget i den första halvleken och fick utdelning redan i den åttonde minuten genom Christos Christoforidis som gjorde sitt första mål för klubben som han skrev ett 2,5-årskontrakt med i juli.

Christoforidis gjorde stor succé i Assyriska 2003 och har sen dess spelat tre år i Grekland. Nu är han tillbaka i svensk fotboll.

Gästerna hade också flera bud på ytterligare ett mål, men kunde inte sänka hemmalaget.

Och det straffade sig i den andra halvleken.

För nye Örebro-tränaren Urban Hammar har två matcher som ledare för laget givit fyra poäng.

– Vi spelade lite enklare, lite primitivare i den andra halvleken och vi fick matchen dit vi ville. Jag är lycklig över poängen, sa Hammar.