Publicerad 2022-07-31

En målkavalkad utöver det vanliga.

Alexander Jeremejeff gjorde hattrick när Elfsborg spelade 4–4 mot Häcken.

– Vad är det som händer?, säger Discoverys expert Pär Hansson.

Elfsborg kom till hemmamötet med Häcken med stukat självförtroende. Boråslaget hade inte vunnit en match sedan den 27:e juni (4–1 mot Varberg). Och i dag ställdes man mot Häcken, som hade chans att återta serieledningen.

Matchinledningen på Borås arena blev något utöver det vanliga. I den femte minuten avslutade Michael Baidoo från snäv vinkel, vilket resulterade i att Johan Hammar stötte in bollen i eget mål.

Anfallsstjärnans nya succé

Elfsborg hann knappt jubla färdigt innan den allsvenska skyttekungen Alexander Jeremejeff placerade in 1–1, efter en slarvig passning av Sebastian Holmén. Målet innebar Jeremejeffs 16:e mål den här säsongen.

Minuten efter kunde dock hemmalaget återta ledningen, efter ett snyggt avslut av Rasmus Alm.

– Vad är det som händer? Vilken start sa vi precis. Det är hög klass på det avslutet, svårt att kunna kontrollera det på det sättet, säger Discoverys expert Pär Hansson.

Tre mål direkt i andra halvlek

Den andra halvleken kom att bjuda på en minst lika intensiv start som den första. Häcken kvitterade först, efter ett självmål av Leo Väisänen. Och i den 50:e minuten var det dags för Jeremejeff igen. Anfallaren tryckte distinkt in 3–2 vid den bortre stolpen, och matchen var därmed vänd.

Men Häckens glädje blev kortvarig även denna gång. Sveinn Aron Gudjohnsen tryckte nämligen in 3–3 i den 54:e minuten.

Intensiteten avtog, och länge såg det ut som att matchen skulle sluta oavgjort. Men Jeremejeff skulle komma att slå till – igen. I den 84:e minuten tryckte anfallaren in sitt hattrick från nära håll, och med det noterades han för sitt 18:e mål den här säsongen. Bara åtta spelare har kommit upp i 20 mål under en allsvensk säsong under 2000-talet, och nu närmar sig Jeremejeff den milstolpen med stormsteg.

Det var dock inte matchens sista mål. Jacob Ondrejka skickade in 4–4-målet i den 88:e minuten, med ett precist avslut. Under slutet av matchen stoppades spelet i några minuter efter ett sjukdomsfall på läktaren.

När domaren väl blåste av fick båda lagen dela på poängen, och Häcken är kvar som tvåa i tabellen. Elfsborg klättrar upp på nionde plats.