Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-08-23

- svensklaget slog ut Ajax på bortaplan

Jätteskräll. FC Köpenhamn med bland annat Marcus Allbäck svarade för en jätteskräll när laget slog ut Ajax i Champions League-kvalet i kväll.

Svensklaget FC Köpenhamn stod för ett jätteskräll när laget slog ut Ajax ur kvalet till Champions League i kväll.

Köpenhamn vann med 2–0 på bortaplan – och gick därmed vidare med sammanlagt 3–2.

Det var nog få som trodde att Köpenhamn skulle ha en chans. Speciellt som Ajax vann den första matchen i Köpenhamn med 2–1.

Men FC Köpenhamn med svenskarna Tobias Linderoth, Marcus Allbäck och inhopparen Fredrik Berglund chockade.

Efter en mållös första halvlek kunde Köpenhamn ta ledningen i den 59:e minuten. Efter ett frispark av Linderoth dök Michael Silberbauer upp vid bortre stolpen och kunde göra ledningsmålet. Målet som förde Köpenhamn vidare kom i den 77:e minuten efter ett självmål av hemmalagets Thomas Vermaelen.

35 000 åskådare följde matchen på Amsterdam Arena. de fick se Markus Rosenberg komma in för Ajax i den 85:e minuten, men han hann inte få till någon förändring på den korta tid han fick chansen.

I Köpenhamn spelade Linderoth och Allbäck hela matchen. Fredrik Berglund kom in i den 58:e minuten medan Oscar Wendt satt på bänken hela matchen.

Mål av Ljungberg

Även Fredrik Ljungberg blev målskytt när hans Arsenal mer programenligt slog ut Dynamo Zagreb.Arsenal hade 3–0 att gå på från första mötet och vann även kvällens match. 2–1 blev segersiffrorna sedan Ljungberg svarat för kvitteringsmålet i den 77:e minuten.

Övriga lag som har avancerat i kväll är Spartak Moskva, Galatasaray, Sjachtar Donesk, Steaua Bukarest, AEK Aten, Dynamo Kiev, Lille, Levskij Sofia och CSKA Moskva.

Klara i tisdags: Liverpool, Milan, Benfica, Hamburg, Valencia.

Direktkvalificerade: Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Inter, Roma, Lyon, Bordeaux, Bayern München, Werder Bremen, Porto, Sporting Lissabon, PSV Eindhoven, Olympiakos, Anderlecht och Celtic.

Lottningen till Champions League genomförs i morgon kväll i Monaco. Första speldag är 12 september.